PUBLICITAT

Èxit en majúscules per a la desena edició de l’Andorra Sax Fest

Una de les novetats més destacades d’enguany va ser la primera edició dels Sax Awards

Per Alex Montero

La ronda final del Sax Fest al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
La ronda final del Sax Fest al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. | ANA

Un èxit en majúscules. Aquest seria el resum de la desena edició de l’Andorra Sax Fest, un dels esdeveniments musicals més consolidats de l’agenda cultural andorrana i qui va tancar les portes d’enguany el passat dissabte, després d’una setmana de celebració saxofònica.

L’organització  del certamen va destacar un any més la gran convocatòria  que hi ha hagut, així com el balanç més que positiu d’aquesta desena edició. «Al llarg de tots aquests anys han passat més de 1.000 saxofonistes i cada any els participants demostren que tenen un gran nivell tècnic i artístic», va afirmar Efrem Roca, director artístic de l’Andorra Sax Fest. 

Enguany, el festival s’ha celebrat de l’1 al 8 d’abril, amb un registre de participació que fa rècord respecte a altres edicions passades en el Solo Sax, on van concursar un total de 104 participants. A més, el Sax Fest 2023 pot assegurar que ha estat el més internacional de totes les edicions acollides fins ara, amb concursants de 32 nacionalitats diferents.

Un festival consolidat / Així doncs, enguany s’han celebrat els deu anys de l’esdeveniment musical, un aniversari que ha servit «per consolidar encara més aquest certamen i constatar que és un festival de reconegut prestigi internacional», va destacar Roca. A més, ha sigut també un incentiu pel propi país, que ha vist com aquests dies es concentrava al voltant dels seus carrers bona part del món professional del saxòfon. En total, van participar 136 aspirants a les competicions del Solo i Youth Competition, mentre que el concert que va aplegar més públic va ser el que va oferir l’ONCA en format simfònic.

Sax Awards / Un dels actes més emotius d’aquesta desena edició va ser la celebració de la primera edició dels Sax Awards. Uns guardons que neixen amb l’objectiu de donar continuïtat i premiar a persones, empreses i institucions que aporten per donar a conèixer el món del saxo. En aquesta primera projecció, els premiats van ser Claude Delangle, el quartet Diastema i www.adolphesax.com. 

Mirada al futur / «L’Andorra Sax Fest suposa una oportunitat per intercanviar experiències, descobrir i impulsar el talent jove i aprendre noves tècniques instrumentals dels millors professors», va afegir Roca, qui més es va mostrar il·lusionat de què el festival suposi un incentiu per als joves saxofonistes internacionals per prendre part d’aquesta celebració musical.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT