PUBLICITAT

Aleix Varela serà el quatre de la nacional que lidera Antoni Martí

  • Olga Gelabert ocuparà el setè lloc de la llista i Josep Anton Bardina apunta a ser vuitè
J. R. BAIGES / M. RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Cinca, Enric Casadevall, Antoni Martí i Ladislau Baró, el dia que es va presentar el projecte centrista. Foto: TONY LARA

Ja fa dies que es coneixen els noms dels tres primers espases del centre-dreta, que ja ha oficialitzat el nom de Demòcrates per Andorra, i per tant les incògnites ahir se centraven en saber els noms dels qui ocuparan els llocs hipoteticament elegibles i, com no, si ApC s'unia en l'estratègia nacional a l'equip que encapçala Antoni Martí, ja excònsol d'Escaldes-Engordany després que ahir al matí oficialitzés la renúncia al càrrec per encapçalar la llista per al 3-A.

Serà Aleix Varela, encampadà d'UP (fins ara la filial d'Encamp d'ApC) qui segueixi la llista després de Jordi Cinca (segon) i Ladislau Baró (tercer). Llicenciat en història i que gestiona una empresa a Encamp, Varela anirà de número quatre a la candidatura nacional que tant ha costat dissenyar per les diferents combinacions possibles. De fet, en el moment de tancar aquesta edició els dirigents centristes encara es trobaven reunits, per la qual cosa no es pot descartar alguna variació en les candidatures que aquest matí seran validades.

Mònica Bonell, excònsol menor de Canillo, és la primera dona de la candidatura nacional de Demòcrates per Andorra, en el lloc cinquè, mentre que el sisè l'ocupa l'exdiplomàtic amb el Govern liberal, Pere Altimir.

A partir d'aquí ja durant la matinada es va conèixer que Olga Gelabert ocuparia el número set. Entre els últims llocs de privilegi amb opcions reals d'ocupar un dels escons al Consell General. Josep Anton Bardina continuava sent, en el moment de tancar l'edició, l'opció més viable per a ocupar el número vuit de la llista de Martí.

D'aquesta manera els primers llocs van ser també els primers que van tenir noms i cognoms, mentre s'últimaven les negociacions per acabar de donar forma a una candidatura que ha de satisfer les aspiracions de les parròquies i de les diferents sensibilitat ideològiques que s'apleguen en aquest projecte que comanda l'excònsol escaldenc.

A LES PARRÒQUIES / Les llistes parròquials també es van anar confirmant a mesura que avançava la nit. Vicenç Mateu i Miquel Aleix defensaran la plaça escaldenca del líder de la coalició. A Encamp, la combinació d'UP amb Carles Ensenyat i l'exministre liberal d'Educació i Cultura, Xavier Montané, disputaran una de les plaçes que es preveuen més igualades i decisives, mentre que dues exministres liberals, Meritxell Mateu i Olga Adellach (consellera reformista), són les representants territorials de la coalició a Ordino.

Canillo, que va ser una de les parròquies en tancar més aviat la territorial, estarà representada per Celine Mandicó i Martí Salvans, mentre que Sílvia Riba i Francesc Segarra apuntaven com a possibles defensors d'un dels bastions socialdemòcrates com és Andorra la Vella. Aquesta opció, però, tenia molt a veure amb la manera com finalitzés una nit molt llarga en la negociació a la capital, ja que ApC, al tancament d'aquesta edició, encara esperava una proposta en ferm dels centristes. A la Massana, la reunió per formar candidatura conjunta va durar fins prop de la mitjanit. La decisió de Demòcrates per Andorra va ser apostar per Daniel Armengol i Sofia Garrallà com a candidats parroquials, amb Albert Esteve, Àlex Molné i Cristina Serra com a suplents. A Sant Julià amb UL –com a Ordino– , també imperarà la representació femenina, i també amb dues exministres liberals, Montserrat Gil i Roser Bastida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT