PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

La gossera crearà un nou mòdul per ampliar les instal·lacions

L’espai tindrà 34 nous espais i 24 de les instal·lacions ja existents, amb capacitat per acollir a 60 gossos

Per Anna Mencos

La ministra Silvia Calvó a la presentació del projecte de millora de les instal·lacions de la gossera.
La ministra Silvia Calvó a la presentació del projecte de millora de les instal·lacions de la gossera. | Zaida Borrell

La gossera oficial d’Andorra tindrà unes noves instal·lacions, amb un nou mòdul de 34 nous espais que permetran una millora del confort i del benestar dels animals.La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Silvia Calvó, va explica durant la seva presentació que també hi ha un objectiu de funcionalitat perquè els treballadors, que pertanyen a l’Associació GosSOS, puguin treballar amb més facilitat, i la creació d’un mòdul nou mantenint part de les instal·lacions existents.

Josep Casals, director del Departament d’Agricultura, va explicar que es va treballar juntament amb l’Associació GosSOS per analitzar quins eren els punts febles a nivell de funcionalitats. A partir d’aquí, es van observar altres projectes i instal·lacions de referència. Casals va explicar que en els llocs que van visitar van veure noves tecnologies adaptades per facilitar la funcionalitat interna i el benestar dels animals.

Des de Govern i GosSOS van apostar per un model que se centra tant en temes de confort de temperatura, i d’il·luminació natural; per exemple amb teulades amb plaques translúcides. «Són instal·lacions amb materials innovadors, més fàcils de netejar, amb una zona d’esbarjo per cada animal, després en funció del maneig que es pugui si hi ha animals que puguin conviure junts, hem previst mòduls una mica més amplis o si hi ha gossos que arriben de la mateixa llar, per mantenir-los junts. En el cas que tinguem una gossa amb cadellada, pugui disposar d’un espai més apropiat» va manifestar Casals.

Amb les millores implementades, la nova instal·lació tindrà una capacitat per acollir 60 gossos (34 nous espais i 24 que es mantenen en les instal·lacions existents). D’aquesta manera s’incrementaria un 30% la capacitat d’acollida (dels 42 cubicles disponibles actualment, fins a 58 cubicles, 2 dels quals dobles). «A les noves instal·lacions es podrà arribar a 60 gossos. Esperem que no hi arribem perquè el més important és que les famílies puguin adoptar aquests gossos el més aviat possible», manifestava la ministra.

La partida pressupostària és de 450.000 euros i «són obres que es poden adjudicar aquest any, és un projecte que es farà amb mòduls i entenem que les obres es faran molt ràpid; i a finals de l’any o a principis del següent haurien d’estar ja en funcionament» manifestava Calvó.
Des de GosSOS explicaven que estan «molt satisfets que Govern ens hagi escoltat, no només pel que fa les necessitats i a les capacitats, sinó que també ens hagi inclòs en el procés de disseny i elaboració d’aquesta reforma».

També recordava que estan en un moment bastant alt de nombre de gossos, «tenim 32 que estan físicament a la gossera i 10 que estan en famílies d’acollida», i recordava que «hi ha persones que no s’adonen que el gos és un ésser viu i que, per tant, l’han d’acompanyar i l’han d’educar, «en comptes d’anar a buscar ajuda d’un professional que els ajudi, opten per l’abandonament» manifestava Audrey Montel, presidenta de GosSOS. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT