PUBLICITAT

La Pasqua als carrers

Dijous, el Periòdic va sortir al carrer per conèixer les viències dels ciutadans durant la Pasqua

Per Joan Jiménez

Les Lettres d’Andorra decorades en motiu de la Pasqua.
Les Lettres d’Andorra decorades en motiu de la Pasqua. | S.L.

Durant aquests dies festius de setmana santa, la celebració de la mona de pasqua torna a inundar els carrers andorrans, contagiant a una gran majoria de ciutadans amb l’esperit que encarna aquestes dates tan assenyalades. Tota persona és benvinguda a l’hora de celebrar aquesta diada, indiferentment de edat, gènere, origen i altres aspectes que en aquests dies, manquen d’importància. És per aquest motiu que, des del Periòdic d’Andorra, vam voler sortir als carrers per veure com diferents persones celebren la mona de pasqua i aquests dies de setmana santa des de diferents perspectives. La il·lusió de la pasqua es fa sentir en tot moment pels carrers d’Escaldes-Engordany, i no són pocs qui aprofiten per sortir a fer un passeig, per fer compres en motiu de la festivitat, i mirar les últimes novetats de les famosíssimes figures de xocolata que tant agraden a grans i menuts. I és que són aquestes les protagonistes que conjuren a les famílies al seu voltant en pos de gaudir d’una vetllada amb els de casa gaudint del dolç i de la companyia dels seus. O també es pot aprofitar la festivitat per a realitzar una escapada vacacional fora del país aprofitant el sol que apareix durant aquestes jornades a fora del país i celebrar en aquest ambient la tradicional mona. Aquestes són algunes de les moltes històries d’aquests dies de festivitat.


És temps de turistes trepitjant els carrers del país, com és el cas de la Sara. Una nena barcelonina de 10 anys que ha vingut de vacances amb la seva família on gaudirà d’uns dies festius abans de l’assenyalada data on rebrà un ou de xocolata. Aquest és el motiu pel qual li agrada la Pasqua, per la presència protagonista d’aquest dolç aliment. És per això que el seu padrí li atorga cada any un ou molt gran, que posa contenta a la Sara.


En Francesc Zamora Garcia fa 64 anys que viu al país. El senyor Zamora té un net a qui regalar «alguna coseta», com ell diria. Encara no ha decidit ben bé que serà aquesta coseta amb la seva dona. És altament probable que, en compte de la mona de xocolata, s’acabin decantant per regalar roba al més menut. Però una cosa que si la té molt clara el senyor Zamora, és que «alguna joguina, per descomptat» que li regalaran al seu nebot, i de segur que rebrà amb molta alegria. Tot i així, l’entrega de regals i la mateixa celebració que reuneix a tota la família haurà d’esperar, ja que els pares del seu net tenen la intenció de marxar per a poder gaudir d’uns quants dies de vacances fora del territori nacional. No és el cas del senyor Zamora, el qual es quedarà a Andorra amb la seva dona gaudint d’aquestes festivitats.


L’Íker i la Leire són dos infants de la parròquia d’Encamp a qui els hi agrada molt la Pasqua. Els dos menuts faran un viatge familiar, on tindran l’ocasió de visitar les ciutats de Manresa, Lleida i Saragossa, pel qual hi tenen força motivació. Així i tot, el viatge no serà excusa per perdre’s l’acte de menjar la tan anhelada mona de xocolata, que per la qual, l’Íker i la Leire ja tenen idees de com voldrien que sigues la que gaudiran aquest any. L’Íker està dubtant si li agradaria més que la seva figura de xocolata sigues de Pokémon o de superherois, o fins i tot d’alguna altra cosa que li agradi. La Leire, en canvi, ho té més que decidit. La seva escultura de xocolata ha de ser d’«Encanto», la famosa pel·lícula de Disney inspirada en el país de Colòmbia.


Finalment, ens vam trobar amb la Natàlia just abans d’entrar a treballar. La Natàlia ja està pensant en la mona que regalar-lis a les seves dues filloles, la El i la Mireia. Té molt clar que la mona de xocolata de la El serà de princeses, ja que a ella li agrada força. D’altra banda, la Natàlia sap que la seva altra fillola, la Mireia, ja s’ha fet més gran, però no hi ha edat per gaudir d’un bon ou de xocolata com el que li vol regalar la seva madrina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT