Saber patir

El MoraBanc Andorra s’endú la victòria contra el Leyma Coruña en un duel molt igualat en tot moment

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge del salt inicial del Leyma Coruña i el MoraBanc Andorra, ahir.
Imatge del salt inicial del Leyma Coruña i el MoraBanc Andorra, ahir. | Leyma Coruña

El MoraBanc Andorra va vèncer ahir al Leyma Coruña (66-70) en un duel molt igualat i on els tricolor van haver de patir de valent.

Sobre el paper ja se sabia que seria un duel molt complicat, segurament el que més de tot el que resta de competició. I així es va demostrar només començar. El primer atac dels locals ja va col·locar el 2-0 al marcador. Als primers minuts va destacar l’inici molt potent de Filipovic, que va els primers nou punts del seu conjunt, per arribar amb un marcador de 9-4. Just després, una altra cistella de tres va obligar a Lezkano aturar el partit.

Ja en la represa del temps mort, dos Anjos va retallar distàncies ràpidament. Tot i això, el primer quart va deixar entreveure el que seria un matx amb poca aportació ofensiva i lent, sobretot per part dels tricolor, que amb vuit minuts només van anotar 11 punts. Per acabar, un altre triple dels corunyesos va deixar el lluminós amb un 19 a 14.

Un molt bon inici del darrer quart, amb tres triples seguits, ajuden els tricolor a vèncer en un dels pavellons més difícils

El segon quart va iniciar seguint la dinàmica i el joc dels anteriors 10 minuts, amb els locals anotant de dos i Rafa Luz fent un 2+1 on no va transformar el tir addicional. En la següent jugada, una antiesportiva de Javier Vega va fer que el base brasiler dels del Principat anotés des de la línia de tir lliure (21-18). Es va arribar al minut set amb 26 a 28, posant-se el MoraBanc per primer cop per davant, tot i reaccionar de seguida els gallecs per tornar-se a avançar, donant per finalitzats els segons 10 minuts amb un empat a 31.

A partir de la segona meitat va començar el ball per anar-se avançant en el lluminós. De nou amb empat, ara a 35 punts, van ser els de Diego Epifanio qui es van acabar allunyant. Primer amb un 2+1 de Lundqvist per continuar amb tres punts més (41-35). A falta de tres minuts, i bastants desencerts i faltes, Speight va fer un triple per posar-se a dos, però els locals ho van replicar de seguida i el quart va acabar amb un resultat de 49 a 45 per als corunyesos.

L’inici dels darrers 10 minuts va ser el punt d’inflexió per als de Lezkano. De nou un triple d’Speight, que va semblar anar a millor a mesura que passaven els minuts, el va seguir una altra cistella de tres punts d’Andric, i ho va completar un altre tir de tres de Dee per arribar al 49-54 i obligant a Epifanio a demanar temps mort. Aquest va tenir efecte en els gallecs, que només sortir van intentar recuperar distància al marcador col·locant-se a dos punts dels tricolor. El duel va continuar sense cistelles durant dos minuts, i a falta de quatre, va tornar a arribar l’empat. Dues esmaixades de dos Anjos van tornar a allunyar els de Lezkano, i al final, van aconseguir la victòria en un pavelló on només dos conjunts han guanyat al llarg de tota la temporada.