PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Aprovat el Pla rector de cooperació internacional per al progrés sostenible

Es vol mantenir la línia solidària envers els grups més vulnerables

Per El Periòdic

Foto d’arxiu de refugiats en una manifestació.
Foto d’arxiu de refugiats en una manifestació. | El Periòdic

El Govern va aprovar ahir el Pla rector de la cooperació internacional per a desenvolupament sostenible 2023, per iniciar el procediment anual per a l’atorgament de subvencions públiques a les entitats cíviques d’Andorra i als actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional.

Així, amb l’acord es vol destacar que la política andorrana de cooperació al desenvolupament sostenible es planifica mitjançant el Pla Rector, que té l’objectiu de definir les directrius bàsiques i les prioritats de la política nacional envers la situació internacional.
Així doncs, el Govern segueix amb la línia envers grups vulnerables en la situació internacional marcada per la guerra d’Ucraïna, els refugiats que ha provocat aquesta i altres situacions delicades en altres llocs del món.

Així, es vol donar suport a organismes internacionals que lluiten per la defensa dels drets humans i per a la millora de les condicions de vida dels més desfavorits arreu del món, com poden ser refugiats, infants, persones amb discapacitat o dones amb situació de vulnerabilitat.

Per tant, amb el Pla Rector es volen conservar les prioritats estratègiques que ja es tenien en compte l’any passat, conservant la prioritat per l’educació de les nenes i la formació de les dones, a més de l’educació en general, l’atenció a grups vulnerables, la salut, el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

Finalment cal destacar que la partida pressupostària de la Cooperació del desenvolupament que correspon a la convocatòria pública per a l’atorgament de subvenció per al confinament de projectes  i programes de cooperació és de 254.750 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT