PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Es crearà una etiqueta per a vehicles de distintiu ambiental

S’ha aprovat amb l’acord de l’Automòbil Club Andorra i la ITV

Per El Periòdic

Foto d’arxiu d’un vehicle.
Foto d’arxiu d’un vehicle. | El Periòdic

El Govern va aprovar ahir un conveni de col·laboració amb l’Automòbil Club Andorra i la Inspecció Tècnica de Vehicles i Serveis (ITV) per regularitzar el procés de distribució del distintiu ambiental.

Així doncs, l’objectiu del conveni és definir el procés de creació i distribució de la nova etiqueta del Sistema nacional d’etiquetatge energètic d’emissions de vehicles, a més d’impulsar una comissió de seguiment i compromís que tindrà l’Automòbil Club Andorra, sent l’organisme que s’encarregarà d’imprimir el subministrament de l’etiquetatge, ja sigui de forma directa o mitjà de l’organisme que gestiona la Inspecció Tècnica de Vehicles.

Per altra banda, el conveni també remarca la necessitat de crear una tarifa per al subministrament dels directius ambientals, a través d’un decret aprovat ahir. Així, es va establir la tarifa per a l’obtenció d’aquesta etiqueta que s’ha fixat en un preu de 4 euros. Aquesta només caldrà pagar-la un cop per cada vehicle.

El distintiu ambiental aporta la informació necessària sobre l’eficiència i les emissions del vehicle que llença, així com la classificació Euro que té i fins i tot el tipus de combustible que utilitza cada vehicle. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT