PUBLICITAT

Escaldes Engordany

S’inicia un dispositiu de trànsit per Setmana Santa

Es preveu l’entrada de 58.000 vehicles aquests dies

Per Maria Lozano

El Ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina.
El Ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina. | SFGA/CEsteve

El Servei de la Policia i el Departament de Mobilitat i els serveis de Circulació de cada comú inicien avui un dispositiu especial de trànsit que s’organitza pel Pont de la Setmana Santa, que es festeja entre el 6 i el 10 d’abril.

Aquest dispositiu té l’objectiu de garantir la seguretat de residents i turistes durant el pont i anticipar-se a les retencions que patirà la xarxa viària del país, sobretot en hores punta. Així, el Govern preveu l’entrada de 58.000 vehicles. D’aquests, 39.000 entrarien per la frontera hispanoandorrana i 19.000 per la francesa.

Cal destacar que els dies que s’espera que entrin més vehicles per la frontera del riu Runer són el 6,7 i 8 d’abril, amb 9.000, 9.000 i 8.000 vehicles respectivament. Respecte a la frontera francoandorrana les entrades amb més afluència són de 4.000 vehicles tant el dia 7 com el dia 8.

Els horaris amb màxima afluència d’entrada per la frontera hispanoandorrana se situaran entre les 9.00 i les 14.00h del 6 al 9 d’abril, mentre que el dia 10 de les 17.00 a les 21.00 hores es preveu una entrada important de vehicles andorrans que retornaran després de les seves vacances.

Pel que fa a la frontera del Pas de la Casa amb França l’afluència màxima es preveu de les 8 hores fins a les 13 hores del dia 6 al 9 d’abril, i les sortides amb la mateixa frontera podran causar retencions entre les 15.00 i les 19.00h dels mateixos dies.

Doble carril/ Per minvar les retencions els dies de major afluència de vehicles es posarà en marxa el doble carril de pujada de les 7.30 fins a les 15.00h a l’Avinguda Francesc Cairat de la parròquia de Sant Julià de Lòria, i serà ampliable l’horari en funció del trànsit que hi hagi.

El Govern vol destacar la importància de limitar l’ús del vehicle propi tot el que sigui possible i fer ús del transport públic tot el que sigui necessari, a més de potenciar els desplaçaments a peu. Es pot informar del trànsit a les carreteres del país a través de la web de mobilitat i de l’app. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT