PUBLICITAT

Pere López dimiteix

El socialdemòcrata no s’asseurà al seu escó com a conseller general electe després del 2A

Per Joan Jiménez

Gerard Alís i Pere López, ahir durant la roda de premsa.
Gerard Alís i Pere López, ahir durant la roda de premsa. | El Periòdic

El que va ser el candidat del Partit Socialdemòcrata per les passades eleccions generals, Pere López, després dels resultats d’aquestes, on el seu partit va obtenir 3 escons, va anunciar ahir en roda de premsa, acompanyat del primer secretari del partit, Gerard Alís, la seva renúncia com a conseller general electe, lloc que ocuparà Pere Baró. López va explicar que la seva dimissió s’explica de forma que, després dels resultats del 2A, «la meva energia per una tasca tan important com representar al poble andorrà és, absolutament, zero». El socialdemòcrata va declarar que no vol ocupar un càrrec pel simple fet d’ocupar les funcions d’aquest, i va entendre que l’opció de renunciar a l’escó era la més honesta per afrontar aquest inici de legislatura pel partit, segons explicava López. El fins ara líder del PS va fer una esmena a la seva trajectòria a la política i al partit, la qual qualifica de satisfactòria i llarga, on va especificar que ha donat el màxim durant tot el seu recorregut polític, havent ocupat càrrecs com a conseller de Comú, ministre del govern i conseller general, a més de representar a Andorra a l’assemblea parlamentària de l’OSCE i del Consell d’Europa. Així també, va sentir-se honrat dels càrrecs que ha anat desenvolupant dins del Partit Socialdemòcrata. López va desitjar que el seu pas al costat serveixi perquè una altra persona «pugui realment aportar allò que demana un càrrec tan important com ser Conseller General», ja que «ara mateix, a mi em resulta impossible després dels resultats de diumenge» i «és el que necessito a nivell personal». El socialdemòcrata va finalitzar la seva intervenció agraint a la seva família, les persones amb qui ha coincidit al PS i als seus votants en el llarg de tots aquests anys, a més de desitjar que comenci una nova etapa al Partit Socialdemòcrata i en la seva pròpia vida.


Tant Alís com López van recalcar que aquesta renúncia prové d’una decisió personal de López i no d’una exigència del Comitè Directiu del PS. Alís va destacar que se celebrarà un congrés del partit el dia 20 de maig i que, fins aleshores, López continuarà exercint les funcions de president del Partit Socialdemòcrata per a garantir la continuïtat del projecte fins el 20 de maig. Durant la roda de premsa, es van realitzar múltiples preguntes sobre possibles candidats per substituir a Pere López, però els socialdemòcrates no van voler mencionar possibles candidats, ni tampoc han pogut elaborar una anàlisi incisiva i profunda dels resultats del 2A, ja que «només han passat tres dies» des de les eleccions. Tampoc van poder aclarir si existeix la possibilitat que retornin antics membres del partit com Padreny o Gili, que van deixar l’estructura vermella fa un temps, tot i López va admetre que l’abandonament d’alguns d’aquests antics membres «circumstàncies que no són mai positives i l’elector sovint les penalitza». Així també, López va aclarir que la relació amb SDP Progressistes, partit amb el qual han concorregut a les eleccions generals del passat diumenge, serà un dels temes que es tractaran en el pròxim congrés socialdemòcrata del 20 de maig.

 

Pere Baró serà el substitut de López al Consell General. Baró és el número quatre a la llista nacional de PS SDP+ pel 2A i actual secretari d’organització del partit. És comunicador de formació i treballa com a gestor comercial a Andorra Telecom. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT