PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Medina i Cornella, campions d’Andorra de gegant

L’esquiadora andorrana també aconsegueix millorar punts, amb 32.96

Per El Periòdic

El podi amb Medina al caixó més alt.
El podi amb Medina al caixó més alt. | FAE

Ahir es va disputar a la pista Àliga del Tarter el Campionat Nacional d’Andorra de gegant, organitzat per l’ECOA i la FAE. En categoria femenina es va imposar Íria Medina, que es va proclamar campiona d’Andorra i, a més, va aconseguir millorar punts, amb 32.96.

En detall, Medina va dominar la cursa amb un crono de 2.17.15, amb 3.72 de marge respecte a la segona classificada, l’espanyola Arrieta Rodríguez, i 4.09 respecte a la tercera, la també espanyola María Rovira. «Crec que ha sigut una cursa positiva, he assolit fer dues mànegues bastant sòlides fins a baix, així que molt contenta de l’esquí produït, i amb més ganes que mai de continuar treballant», va assenyalar l’esquiadora andorrana.

Així mateix, Jordina Caminal va finalitzar 6a i subcampiona d’Andorra a 5.52, mentre que a la primera mànega van quedar fora Carla Mijares i Clàudia Garcia.

En categoria masculina, la victòria va ser per a Xavi Cornella, que a més, va assolir 37.39 punts FIS. L’andorrà va ser segon a la cursa, en la qual es va imposar l’espanyol Alejandro Puente. En concret, va finalitzar segon a 1.17 de Puente, però com a campió d’Andorra de gegant. En afegit, l’esquiador va marcar 37.39 punts FIS, amb la qual cosa millora, i molt, els actuals 46.03 que té a l’última llista de la FIS. 

Per la seva part, Bartumeu Gabriel va acabar tercer al podi de la cursa, i subcampió d’Andorra, després d’acabar a 1.42 del guanyador. Igualment, Àlex Rius va ser 8è a 2.90 amb 50.81, molt a prop dels seus actuals 49.55 en la disciplina.

També van competir els corredors EEBE U19, destacant a Marc Fernández en 13è lloc i 64.38 punts FIS, Àlvar Calvó 16è i Pirmin Estruga 21è, Ferran Torres 28è, Cerni Gil 29è i Nicolas Piccino 35è.

PUBLICITAT
PUBLICITAT