PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Situació actual de les estacions d’esquí del Principat

La Unió Hotelera d’Andorra preveu que l’ocupació sigui del 64,27% durant la Setmana Santa

Per Anna Mencos

Imatges recurs de les pistes de Grandvalira.
Imatges recurs de les pistes de Grandvalira. | Grandvalira

Les altes temperatures i el final de la tempordada auguren que les estacions d’esquí d’Andorra tanquin les seves portes en les pròximes setmanes. Des de l’estació de Grandvalira expliquen a El Periòdic que les pistes tenen trossos de neu que estan molt bé, «estem al voltant dels 100 kilòmetres esquiables disponibles» i els gruixos arriben fins a 60 centímetres de neu. Per Setmana Santa tenen previsió de què hi vagi bastant gent, i expliquen que al llarg d’aquesta setmana ja han pogut començar a veure que «tant ahir com avui a les pistes de Grandvalira hi ha més gent que la setmana passada».

Ordino Arcalís és l’estació d’esquí que millor es troba actualment, ja que està situada en una zona d’ombres i la neu aguanta una mica més les altes temperatures. L’estació té actualment el 75% de les pistes obertes i la qualitat de la neu està força bé.

Des de Grandvalira Resorts expliquen que si tot va bé, les pistes d’Ordino-Arcalís i Grandvalira, mantindran la data de tancament original del proper 16 d’abril.

Recordem que l’estació de Pal Arinsal va donar per finalitzada la temporada el passat diumenge 2 d’abril, a causa de les altes temperatures que han malmès les condicions de la neu afectant les pistes.

Des d’Unió Hotelera d’Andorra es preveu que l’ocupació hotelera sigui del 64,27% durant la Setmana Santa.
Segons les dades publicades per la Unió Hotelera, la parròquia d’Escaldes- Engordany seria la que rebria més visitants amb un 74,23% de l’ocupació, mentre que la que menys seria Sant Julià de Lòria, sense dades significatives. Pel que fa a la resta de les parròquies, hi hauria Andorra la Vella amb un 67,59% de l’ocupació; La Massana amb un 66,12%; Ordino amb el 65,16%; Encamp amb 63,96%; Canillo amb el 53,28% i el Pas de la Casa amb el 51,40% de l’ocupació.

D’altra banda, tenint en compte les dades totals del març, es pot observar que la xifra total del març ha recuperat les dades d’ocupació prepandèmia del 2019, amb un 64,75% i del 63,79% respectivament. L’ocupació d’aquesta darrera setmana del 27 de març al 2 d’abril ha estat del 52,78% entre setmana i d’un 58,24% en l’àmbit del cap de setmana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT