PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La secció de fons de la FAE posa punt final a la «millor temporada»

L’organisme fa una valoració molt positiva d’un curs que consideren «excepcional»

Per Pol Forcada Quevedo

Els integrants de la secció de fons i la directora de banca país d’Andbank.
Els integrants de la secció de fons i la directora de banca país d’Andbank. | ANA / E.P.

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va posar punt final a la temporada de la secció de fons. Una temporada que, segons el secretari de l’organisme, Lluís Ruiz, «ha estat excepcional, amb diferència, la millor» d’aquesta disciplina, principalment gràcies als resultats assolits per Irineu Esteve i Gina del Rio. Així mateix, Ruiz es va mostrar molt orgullós del curs 2022-23: «És un esport molt tècnic i hem estat a dalt amb els equips nòrdics».

A nivell més esportiu, l’entrenador del conjunt absolut, Joan Erola, va declarar que «enguany s’han fet molt bons resultats i podem estar satisfets». Pel que fa a Esteve, Erola va assenyalar que «ha sigut molt competitiu» al llarg del curs, i va comentar que aquest nivell ja el tenia l’any passat, tot i no arribar els resultats. En aquest sentit, el mateix fondista va explicar que aquest any «ha sortit una mica millor», en comparació amb el passat, quan va tenir pneumònia. Respecte dels nous formats, Esteve va lamentar que se centren més en aspectes com la potència i no tant la distància, però que «intentarem adaptar-nos», va finalitzar.

Pel que fa a la temporada de Carola Vila, el tècnic de la FAE va esmentar que «ha estat un curs difícil perquè ha anat arrossegant problemes físics», fet que no ha permès l’esquiadora assolir el seu objectiu. Tot i això, «no perdem la motivació per assolir l’any que ve els resultats que volem». Destaca, per altra part, la feina dels júniors, amb Gina del Rio com a principal actriu, ja que «ha fet una gran temporada i ens donarà moltes alegries en un futur». Així ho corrobora la seva segona posició en la Copa d’Europa i un top8 al Mundial. Finalment, Erola va explicar que Quim Grioche, que el curs vinent anava a competir en categoria sènior, finalitza la seva carrera esportiva per dedicar-se a altres aspectes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT