PUBLICITAT

Escaldes Engordany

La Policia va resoldre el 80% dels delictes l’any passat

Es va detenir un total de 1.100 persones

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de l'edifici de Policia
Imatge d'arxiu de l'edifici de Policia | Policia d\'Andorra

La Policia va resoldre 2.357 delictes constatats durant l'any 2022, que representa un 80%, segons informa el cos policial en la seva memòria anual.

Un total de 1.100 persones van ser detingudes durant l'any passat, xifra que suposa un 24% més que el 2021 amb pics durant quatre temporades de l'any: a principis i a finals d'hivern, a la primavera i durant el mes de juliol. Aquests períodes coincideixen amb èpoques de gran afluència turística i grans esdeveniments al Principat.

Un 40% de les detencions estan relacionades amb delictes contra la seguretat col·lectiva. Principalment són per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues, i representen un 40% del total d'infraccions. La segona causa d'arrest més habitual són els delictes contra la salut pública, és a dir, les que tenen relació amb l'alcohol o les drogues.

Cal destacar que a un mateix detingut se'l pot imputar per més d'un delicte. Per tant, als 1.100 detinguts de l'any 2022 se'ls imputen un total de 1.336 delictes.

Accidents de trànsit/ Durant l'any passat el Cos Policial va intervenir en 536 accidents de trànsit. D'aquests, 281 han sigut amb ferits, i dos mortals. En 99 hi ha hagut incidència d'alcohol i drogues, el que representa un total del 18,5%. A més, es van imputar unes 16.500 persones amb sancions de circulació, i d'aquestes un 76% van ser per excés de velocitat.

Cal destacar, a més, l'augment dels controls en un 22%, fet que va suposar la detecció d'un 24% més d'infractors en comparació del 2021.

Prevenció/ La Policia destaca que les missions principals del cos són "la persecució dels delictes i la protecció dels drets i les llibertats de la ciutadania" i per això "la prevenció és una eina fonamental que el Cos promou amb diverses campanyes de seguretat en el trànsit, controls dispositius especials, rondes preventives i divulgació d'informació", a més de xerrades en les escoles i col·laboracions amb altres institucions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT