PUBLICITAT

Espot: «Amb la vostra confiança ho hem tornat a fer possible»

Els d’Espot es van fer amb la majoria absoluta, seguits per Cerni Escalé i Pere López

Per Alex Montero

Xavier Espot i la resta de membres de Demòcrates celebrant la victòria de diumenge.
Xavier Espot i la resta de membres de Demòcrates celebrant la victòria de diumenge. | Demòcrates

«Moltes gràcies a totes i tots per dipositar la vostra confiança en l’equip que encapçalo. Els pròxims 4 anys treballarem per ser mereixedors d’aquesta confiança i per millorar la vida de tots i cadascun de les ciutadanes i ciutadans d’aquest país extraordinari». Amb aquestes paraules va despertar ahir Xavier Espot, líder de Demòcrates i qui el passat diumenge es va alçar de nou com a cap de Govern del Principat. Amb una majoria absoluta i 16 escons dels 28 que componen el Consell General, el partit taronja es va erigir per una vegada més com la força política més estimada entre els votants andorrans. 

Uns resultats que no només es van veure reflectits en la candidatura nacional, sinó també en les diferents territorials. Les parròquies que componen el mapa geogràfic del Principat es van tenyir de color taronja i van deixar pràcticament sense opció a les altres formacions polítiques, excepte Sant Julià de Lòria. La parròquia laurediana va oferir una de les sorpreses de la nit, en veure com era Concòrdia qui s’enduia el triomf per sobre dels demòcrates. «Amb la vostra confiança, ho hem tornat a fer possible. Hem fet majoria absoluta, hem vençut a 6 parròquies», va declarar el nou cap de Govern.

Cerni Escalé i la seva formació política van ser els altres triomfadors de la nit de diumenge, pujant al pòdium per davant de formacions consolidades com PS SDP+ amb un total de 5 escons. «Aquesta nit s’ha fet màgia, però no aquella que ve dels encanteris, dels pols de fada o pocions, si no la que neix de l’esforç, la perseverança, la confiança i la il·lusió. La màgia que neix des del cor i es transforma en fets», va declarar Concòrdia només saber els resultats dels comicis de diumenge. Tota una barreja d’emocions sorprenents que van deixar als d’Escalé eufòrics, en veure com tota la dedicació en el seu projecte polític es va veure recompensada. Així ho va voler destacar també el seu líder, qui va donar les gràcies per la «responsabilitat preciosa» que els havia sigut atorgada i el «tractar Andorra amb lleialtat i cura». «Pensarem en els que hi som i també en les generacions que vindran. Ens ho juguem tot i ens hi deixarem la pell», va declarar Cerni Escalé ahir al matí, un cop ja assimilades les emocions viscudes diumenge a la nit.

L’altra cara de la moneda va estar protagonitzada per PS SDP+ i el seu líder, Pere López. Els socialdemòcrates van esdevenir tercers en la cursa electoral, amb 4.036 vots i 3 escons. Una xifra no molt allunyada de l’obtinguda per Concòrdia - 4.109-, però sí de la de Demòcrates, el seu principal rival i qui es va fer amb un total de 6.282 vots. Uns resultats certament inesperats pels de López, qui  es va convidar a si mateix i a tota la formació a fer una «breu reflexió sobre l’ocorregut».  Susanna Vela, tercera de la llista nacional, va secundar les paraules d’agraïment de molts dels seus companys de campanya, especialment a «totes les persones que han donat suport al projecte pel canvi de PS SDP+». 

Especial menció guarda també la formació de Carine Montaner, erigida com a quarta força política i qui va irrompre al Consell General amb el mateix nombre d’escons que el partit socialdemòcrata. Uns resultats positius per Andorra Endavant i que denoten el desequilibri que ha suposat la seva entrada en el mapa polític d’enguany, en dividir suposadament els vots que havien de ser dirigits pels de Pere López.  «Gràcies a vosaltres tenim un grup parlamentari de tres persones i amb ell podrem fer iniciatives parlamentàries, proposicions de llei i propostes d’acord», va declarar Montaner durant el dia d’ahir. 

Ja per últim, i amb uns resultats potser no tan satisfactoris, es troben Liberals d’Andorra i Acció. Els de Cabanes van quedar fora de l’arc parlamentari i sense opció a poder dir la seva en el mapa polític dels pròxims quatre anys, mentre que el partit encapçalat per Judith Pallarès només va ser capaç de tirar endavant un escó per Escaldes-Engordany. «Moltes gràcies a tots els qui ens heu donat suport i heu cregut en el nostre projecte», van voler agrair els de la formació blava. Unes paraules a les quals també s’hi va sumar Acció, en aquest cas per agrair als mitjans «la cobertura durant la campanya electoral».  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT