PUBLICITAT

288 nous accionistes conformaran l'11,8% de la societat Naturlàndia

  • Els privats aporten 1,9 milions a l'ampliació, mentre que el Comú aprova un crèdit per aportar 2 milions
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
León, el conseller d'Esports Oliver Alís i Frases, durant la sessió, ahir. Foto: ana / J.A.G.

Ja és un fet oficial. Malgrat la controvèrsia generada i la negativa directa de l'oposició, el Comú de Sant Julià de Lòria va aprovar ahir l'ampliació de capital de Naturlàndia per un valor proper als 4,3 milions d'euros. D'aquests, 1,9 milions seran aportats pels 288 nous inversors privats que han adquirit butlletes. La corporació, després que es tanqués el termini de venda d'accions al 60% del total ofert, haurà d'aportar dos milions d'euros. La part restant serà adquirida per les empreses responsables de dur a terme el projecte, i que correspondrà al 15% del que li hagi de pagar la corporació en concepte d'obra.

Amb tot, finalment el Comú lauredià tindrà el 88,1% de la participació total de la societat de Naturlàndia, per un 11,8% que serà per als privats. No són les xifres inicialment previstes, motiu pel qual ahir en sessió de Consell de Comú es va haver d'aprovar modificacions de l'acord inicialment aprovat el juny de l'any passat. Llavors es concretava que la corporació representaria el 72,55% del total. Ara, i després d'una demanda més baixa que l'oferta en la compra d'accions, la corporació ha hagut de comprar butlletes i elevar la seva participació fins a aquest 88%.

Aquesta decisió va ser fortament criticada per l'oposició, que va recordar que en el full informatiu que va ser enviat a totes les llars lauredianes aquest estiu (i que segons Patrick Frases des del Comú «han fet desaparèixer») s'exposava la voluntat d'alliberar el pes del Comú dins Naturlàndia com a un dels motius per dur a terme l'ampliació. Concretament, i fent cita a la pàgina 24, Frases va llegir «l'ampliació de Naturlàndia busca limitar les aportacions financeres del Comú». Per tot, Frases va exposar que a la corporació «li toca ara rectificar» i fer marxa enrere en l'ampliació de capital.

L'oposició també va ser molt crítica amb el que consideren que va ser una campanya de falses expectatives, i van posar com a exemple «el farol de l'interès per comprar accions d'un banc estranger», va exposar Frases, «l'ansietat d'alguns inversors» o l'interès de tots els bancs (finalment han estat tres els que n'han adquirit). També va exposar que no tots els membres d'Unió Laurediana (el partit majoritari al Comú), havien adquirit accions.

crèdit de dos milions / Per tal de fer front a la inversió per a l'ampliació, el Comú va aprovar ahir la petició d'un crèdit de dos milions d'euros per poder pagar les 57.143 accions que haurà d'adquirir de les 112.600 totals. La línia de crèdit garanteix el procés d'ampliació per poder començar properament l'obra. Segons va informar el cònsol, Josep Pintat, a partir d'avui mateix s'iniciaran els tràmits administratius al Govern per adjudicar els treballs, un procés que segons el cònsol, es formalitzarà «a finals d'abril». Per tant, els treballs per instal·lar un observatori d'animals i d'altres equipaments turístics començaran al maig i finalitzaran «en el termini d'un any», va assegurar el cònsol. Set empreses estan interessades en adjudicar-se alguns dels lots oferts. Pintat va reiterar ahir el seu optimisme pel projecte i va carregar contra Amics de la Rabassa i la seva tasca per «posar pals a les rodes al projecte». Pel que fa a l'acord amb National Geographic, va assegurar que «s'han reiniciat» els contactes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT