PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Demòcrates - Acció + Independents venç folgadament

Les torres no passen factura a Trini Marín

Per Anna Mencos

Trini Marín, acompanyada dels integrants de la seva llista, entrant a la seu de DA.
Trini Marín, acompanyada dels integrants de la seva llista, entrant a la seu de DA. | C. C. T.

La candidatura de Demòcrates - Acció + Independents va acabar assolint la victòria en un final de jornada de recompte amb un cert suspens derivat de 200 vots de diferència amb el seu perseguidor la nova formació Concòrdia.

Aquest partit, liderat per Ramon Tena, a part de quedar-se ben a prop dels guanyadors va passar clarament per davant de l’aliança socialdemòcrata i progressista, liderada en aquest cas per David Perez amb 931 vots.

L’aliança de Demòcrates - Acció + Independents va aconseguir aquesta victòria amb 1.453 vots. Aquesta força comptarà amb la representació parlamentària de l’excònsol major del comú d’Escaldes- Engordany, Trini Marín i l’exconseller, Marc Magallón. En el cas de la nova formació Concòrdia els candidats haurien estat Ramon Tena i Lara De Miguel. I, en darrer lloc, l’aliança socialdemòcrata + progressistes hagués comptat amb els candidats David Pérez i Elisabet Zoppetti.

Trini Marín ha estat el revulsiu que Demòcrates per Andorra necessitava per tornar a guanyar a Escaldes-Engordany. L’excònsol ha recuperat la parròquia per a la formació taronja, després que aquesta caigués del costat del PS tant en les passades eleccions generals del 2019 (en la coalició d’Acord) i en les comunals (on va guanyar l’aleshores socialdemòcrata Rosa Gili). Avui, Marín, portant a Marc Magallón d’Acció de número dos, ha aconseguit recuperar l’històric feu de Toni Martí i d’on és precisament el candidat a cap de Govern de DA, Xavier Espot. A més a més, amb aquesta victòria, la formació de Judith Pallarès entra al Consell General, encara que sigui per la porta del darrere, amb Marc Magallon. 

Marín, la número u de la llista territorial de la parròquia d’Escaldes- Engordany, es va mostrar molt contenta dels resultats tot i que va manifestar que en els pròxims dies amb tranquil·litat es mirarà bé els resultats i farà un anàlisi.«Al final hi ha hagut una diferència bastant important, estic molt agraïda amb la ciutadania, per un cop més donar--me tota la seva confiança. Jo treballaré per Escaldes-Engordany i pel país» va manifestar Marín, tot afegint que «agreixo molt als escaldencs i les escaldenques per tornar a donar-me aquesta confiança». 

La victòria dels demòcrates a la parròquia arriba després que en les anteriors eleccions generals del 2019, el partit visqués una nit totalment contrària a la d’ahir al vespre.
Preguntada sobre l’entrada amb força de Concòrdia, Marín, va manifestar que «ha sigut una sorpresa, jo els felicito, són gent jove», tot explicant que en la seva etapa com a cònsol sempre donava lloc als joves, ja que considerava que era el futur.

El número dos de Demòcrates - Acció + Independents, Marc Magallón va explicar que estava «molt content d’haver aconseguit aquest escó», tot i que va exposar que el resultat a la candidatura nacional d’Acció, de la mà de Judith Pallarés, no els va acompanyar de la mateixa manera. Tot i així, el candidat va explicar que «hem de valorar de manera molt positiva que Acció estigui representat al consell».Tal com ha passat en diversos punts del país, la segona força ha estat la Concòrdia de Ramon Tena, que ha relegat una vegada més a PS SDP + a la tercera posició. «Estem molt contents amb aquest resultat. Som un partit que té menys d’un any i ja hem aconseguit ser la segona força de la parròquia» ha dit Tena que ha afegit que «nosaltres sabíem que era complicat, però que a Escaldes hi havia partit. I al final, només hem perdut per poc més d’un centenar de vots».
De cara al futur ha comentat que «ara hem de recuperar forces, estar amb la família i la setmana vinent ja analitzarem els resultats com cal».

D’altra banda, des de Concòrdia, el candidat Ramon Tena va explicar que «a Escaldes ha sigut un frec a frec. Com a equip uns molts bons resultats. Donarem a parlar durant aquests quatre anys, la feina serà fer una oposició crítica dura i constructiva».

Un total de 5.863 electors escaldencs van ser cridats a les urnes, tot i que només un 68,59% d’aquests hi van assistir. Del total de vots, 3.561 vots van ser vàlids, mentre que 290 vots van ser vots en blanc i 133 van ser nuls.

Pel que fa a les xifres, l’aliança de Demòcrates - Acció + Independents van sumar un total de 1.453 vots, el que ha suposat un 40,41% dels vots de la parròquia, superant en poc més de 200 vots a la segona força, que en aquest cas, va ser Concòrdia, qui va quedar-se amb 1.211 vols i un 33,68%.
Finalment, la coalició socialdemòcrata i progressista s’ha quedat com a tercera força de la parròquia, sense arribar al miler de votants, quedant-se en els 931, el que ha suposat el 25,89% del total.

D’aquesta manera, Demòcrates recupera la parròquia d’Escaldes- Engordany, malgrat la polèmica que continua generant l’aixecament de les torres i el creixement vertical.

Es suposava que les torres del Clot d’Emprivat podrien perjudicar la candidata Trini Marín, que va ser cònsol major quan es van aprovar, però no ha estat així.

En el debat electoral celebrat el passat dia 28 de març, la candidata de Demòcrates-Acció + Independents, Trini Marín va intentar explicar i justificar el perquè de la construcció vertical de les torres del Clot d’Emprivat.
Ho va fer concloent que si no s’hagués modificat el pla d’urbanisme i permetés la construcció de torres, el model urbanístic alternatiu «hagués estat massiu i la zona no respiraria». Amb aquest pensament Marín ha acabat guanyant les eleccions de la parròquia escaldenca. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT