PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Canillo suma dos consellers més a DA

Era l’únic partit que es presentava a les eleccions a la parròquia

Per Maria Lozano

33La candidatura demòcrata canillenca, entrant a la seu central de campanya de DA a Andorra la Vella.
33La candidatura demòcrata canillenca, entrant a la seu central de campanya de DA a Andorra la Vella. | ANA

El Partit de Demòcrates + Independents va guanyar ahir les eleccions territorials a Canillo, amb 1.199 electors convocats a la parròquia. Tot i així cal recordar que només es presentava DA.

La participació va ser d’un 71.97%, el que va ser un total de 863 vots escrutats. D’aquests en total van sumar 530 vàlids a l’únic partit que es presentava, Demòcrates; 287 vots en blanc i per últim, 46 nuls, sumant així DA dos consellers més.

Així doncs, la jornada electoral a la parròquia de Canillo va ser tranquil·la. A les 9.00 hores va entrar el primer votant, un dels interventors de la taula. Per algun dels electors va ser el primer cop. També van votar els candidats de l’única candidatura que hi havia a la parròquia, com Guillem Casal, que ho va fer a primera hora, i va afirmar que «és important que la participació sigui la major possible», i respecte al vot judicial va posar èmfasi en que «ha crescut respecte a fa quatre anys».

Cal destacar que DA va elaborar un programa a nivell nacional amb més de 10 compromisos, a més del programa parroquial, on posaven en relleu el problema de l’habitatge. Així doncs, Guillem Casal explicava que en la passada candidatura van protegir els llogaters, volent renovar els contractes. Casal a més, posava èmfasi en la suspensió de l’atorgament de llicències amb l’habitatge turístic.

Un altre dels punts forts de la candidatura de Demòcrates va ser l’augment del salari mínim que va fer el Govern durant la passada legislatura, concretament un 22.5%, tot i l’encariment del nivell de vida del país. A més, van fer gratuït el transport públic i van reduir l’IGI dels productes de primera necessitat. Una de les propostes del partit doncs, va ser continuar augmentant el salari mínim fins a arribar al 60% del salari mitjà.

Un altre dels punts forts que té la parròquia de Canillo és el turisme, sobretot el mirador del Roc del Quer i el Pont Tibetà, i amb aquests dos espais es permet conèixer més la parròquia. Per tant, volen continuar millorant la mobilitat de tot el país, però sobretot de l’indret, potenciant el transport públic desbordant les línies, perquè no passin de manera consecutiva.

Per últim, DA va posar en relleu la sanitat, donant les gràcies a tots els sanitaris que van estar al capdavant durant la pandèmia, a més de proposar la necessitat d’atraure nous metges al Principat. A més, en el programa parroquial es va suggerir construir un nou centre d’atenció primària per prestar un bon nivell sanitari.

Així doncs, com era d’esperar, Demòcrates continuarà una legislatura més liderant la parròquia de Canillo i les seves polítiques, tant a nivell nacional com parroquial. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT