PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Victòria ajustada de DA+UP+ I a Encamp

Van guanyar per 151 vots al PS SDP+

Per Maria Lozano

Els membres de la candidatura territorial d’Encamp celebrant els resuiltats.
Els membres de la candidatura territorial d’Encamp celebrant els resuiltats. | ANA

El partit Units per al Progrés+ Demòcrates + Independents van guanyar ahir les eleccions territorials a la parròquia d’Encamp. A part de DA també es presentava el partit de PS+ Agrupament Encampadà.

La parròquia encampadana va ser una de les últimes a acabar de comptar els vots. L’escrutini, doncs, va finalitzar quasi a les 12.30 hores de la matinada. Van ser convocats 4.341 electors, però només van anar a votar 2.801 persones. Això és un total de participació del 64,52%. D’aquests, la majoria van ser vots vàlids, un total de 2.457, 238  blancs i 106 vots nuls.
Respecte als vots que van rebre els dos partits, a Units per al Progrés+ Demòcrates+ Independents el van votar 1.304 persones, un total de 53.07% dels votants de la parròquia. 

El PS+ Agrupament Encampadà, en canvi, va rebre 1.153 vots, un 46,97%. Així doncs, la coalició taronja revalida el resultat que va obtenir en les eleccions que es van celebrar ara fa quatre anys, inclús l’amplien amb més de 300 vots, el resultat que van assolir fent dupla.

Així doncs, el cap de la Llista de Demòcrates per Encamp, Jordi Torres, va posar èmfas eni la sensació que van tenir els primers minuts després del recompte: «quan s’ha començat a comptar hem vist que anàvem per davant i la tendència s’ha anat consolidant quan passaven els minuts», va explicar.

Tot i així, Torres va voler destacar la dificultat del resultat obtingut: «no era una plaça fàcil, nosaltres havíem agafat l’opció d’anar en solitari i ens enfrontàvem a una coalició». A més va remarcar que creuen que «hem sabut arribar a l’elector i estem molt contents».

Per altra banda, la cap de llista de la coalició del Partit Socialdemòcrata i Agrupament Encampadà, Marta Pujol, es va lamentar, ja que «tenim un sistema, en les territorials, que no és representatiu, i això fa que els nostres electors es quedin sense representació per pocs vots», i des del PS aposten per canviar-ho. 

Tot i així, Pujol es va mostrar contenta en quant al funcionament de la coalició electoral, i va destacar que «ha funcionat molt bé. Ells són un partit d’àmbit parroquial i ens hem entès molt bé i hem fet molt bona feina».

Respecte al fet que DA hagi aconseguit majoria absoluta en les eleccions generals, el líder de Demòcrates per DA+ UP+ Independents ha explicat que «és una gran notícia. Hem treballat molt, hem fet molt bona feina en els darrers anys i ho hem sabut explicar. Ara tenim molts reptes al davant i continuarem treballant». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT