Andorra la Vella

Bundu! Bundu!

Un solitari gol del de Serra-Leone permet a l’FC Andorra endur-se els tres punts en el duel contra el Màlaga

Per Pol Forcada Quevedo

Bundu en l’acció de l’únic gol del matx.
Bundu en l’acció de l’únic gol del matx. | @FCANDORRA

L’Estadi Nacional va acollir ahir el duel corresponent a la jornada 34 que va enfrontar l’FC Andorra contra el Màlaga CF. El resultat final va ser un 1-0 a favor dels tricolor, gràcies a un gol de Bundu.

El partit va enfrontar dos conjunts necessitats de punts, amb uns tricolor amb l’objectiu d’assolir quan abans la permanència, i amb uns andalusos que somien en sortir de la zona de descens. Així doncs, només començar el matx, els del Principat ja van imposar el seu estil de joc. En aquest sentit, ja en el primer minut va arribar la primera acció ofensiva dels de Sarabia, gràcies a una jugada de Valera, obra de la casa, que se’n va anar fins a la línia de fons per fer una passada que va obligar la defensa del Màlaga a enviar la pilota a córner.

Pocs minuts més tard, mantenint la mateixa dinàmica de joc, una jugada llarga que acaba també amb una passada llarga va permetre Gil fer una rematada directa des de la frontal de l’àrea o un xut d’Héctor que no va crear perill. Per la seva part, els visitants van aconseguir arribar un parell de cops amb pilotes aturades, també sense perill. Poc després de la mitja hora, va arribar la primera groga del matx, que va ser per a Valera per simular un penal.

Als cinc darrers minuts del primer temps, els de Sergio Pellicer van tenir el seu esplendor en el duel. Van estrènyer, van pressionar i van provocar que els locals tinguessin errades, sobretot amb la sortida de pilota. De fet, en una d’aquestes, Mika Mármol va tenir una errada que va aprofitar Ramón Enríquez, qui va avançar cap a la porteria de Ratti però va tirar l’esfèric a l’exterior de la xarxa.

La segona meitat va ser més entretinguda que la primera, i va iniciar amb un FC Andorra molt potent, amb jugades per les dues bandes, un córner i un tir de Bakis que va sortir prop del pal. El Màlaga, per la seva part, va fer l’intent de reaccionar, amb un remat de cap d’un córner que van enviar per sobre el travesser. Sense gaires ocasions per cap dels conjunts, al minut 62 va arribar la segona cartolina del joc, per a Lago Júnior per fer falta sobre Alti, instant on va entrar al camp Mustapha Bundu en substitució d’Almpanis. A falta de 20 minuts per finalitzar el matx, va ser el mateix Bundu qui va anotar l’únic gol del duel, després de rebre una passada a l’interior de l’àrea de Bover, i col·locant la pilota rassa al pal contrari. L’únic destacat a posterior de l’1-0 al marcador, va ser la darrera groga del duel, per a Jonás Ramalho després de tallar un contraatac de Carlos Martínez, que va entrar al terreny de joc al minut 68.

- les claus -

• Incisius: l’FC Andorra es va mostrar molt incisiu, amb arribades directes i sense estar-se a tocar la pilota a la frontal de l’àrea rival.
  • Canvis: els canvis de Sarabia van donar els seus fruits. Bundu va fer l’únic gol del partit i Martínez va rendir a un molt bon nivell.
  • Superioritat: els del Principat van ser molt superiors en tots els aspectes, deixant sense opcions a un Màlaga FC en descens.
  • Col·locació: sobretot a nivell defensiu, la col·locació dels tricolor va ser gairebé perfecta, assolint bones passades i tallar atacs dels rivals.