PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Demòcrates vol declarar el 30% del territori parc natural

La voluntat de Xavier Espot és que hi hagi aquesta preservació

Per El Periòdic

El cap de llista, Xavier Espot, amb la número sis, Gemma Riba.
El cap de llista, Xavier Espot, amb la número sis, Gemma Riba. | Demòcrates

Demòcrates ha volgut incidir en les propostes per a la sostenibilitat. El candidat a cap de Govern, Xavier Espot, va posar en relleu que «la pròxima legislatura ha de ser una on realment traspassem una nova frontera en el sentit de promoure un creixement urbanístic ordenat, que tingui més en compte la qualitat de vida» i per aquest motiu la proposta demòcrata és declarar com a parc natural un 30% del territori, amb la voluntat que hi hagi aquesta preservació. També va esmentar el projecte per declarar el país com a reserva de la biosfera. 

Espot va destacar que aquesta legislatura ja s’ha donat un impuls a tot allò que té a veure amb la sostenibilitat, el creixement sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica. El candidat de Demòcrates va recordar que els comuns han de dur a terme els estudis de capacitat de càrrega que hauran de tenir una sèrie de paràmetres en compte com per exemple els recursos hidràulics. «El que farà és reordenar l’edificabilitat i segurament reduir-la en certes actuacions urbanístiques particularment d’abast molt gran», va concretar. També es preveu zonificar i limitar el nombre d’apartaments d’ús turístic i de segones residències en segons quines zones del país «per preservar determinades zones lliures de l’especulació o només destinades a la gent que hi viu permanentment». 

Quant a les veus crítiques amb l’aturada de la construcció mentre que els comuns fan els estudis de càrrega, Espot va descartar un efecte robot i va manifestar que cal tenir en compte que la construcció «no està aturada del tot». 

Espot va comentar que té una «sensació agredolça» d’aquestes dues setmanes de campanya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT