PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tercera edició del concurs musical Escaldes Sound

Es vol incentivar la participació de joves solistes i grups musicals

Per Carmen Salas

Escaldes-Engordany dona el tret de sortida a la tercera edició del concurs per a músics amateurs Escaldes Sound, organitzat pel departament de Joventut en col·laboració amb l’Ajuntament de Cervera.

La consellera de Promoció i dinamització turística i econòmica del Comú, Meritxell Massoni, acompanyada pel tècnic de joventut, Carles Roman, va presentar ahir  a l’Espai Jovent les novetats d’un certamen que té com a objectius la promoció dels joves músics al país, fomentar la producció musical d’ambdós territoris, així com facilitar la interacció entre els joves artistes del país i de les zones properes a Cervera.

A l’Escaldes Sound hi poden participar joves de 12 a 35 anys, ja siguin banda (amb un màxim de vuit components) o solistes. En el cas dels participants individuals, aquests hauran de ser residents al Principat, i pel que fa als grups, la meitat dels membres també hauran de residir al país. 

Els músics interessats es poden inscriure des d’ahir i fins el 29 de maig. Tres dies després (1 de juny), les maquetes es podran visualitzar al canal de YouTube del concurs, i podran rebre vots fins al dia 30 del mateix mes.  Com a novetat, Roman va donar a conèixer que enguany, a més del vots anònims, també es tindrà en compte la valoracío d’un jurat format per dos consellers del Comú d’Escaldes-Engordany amb nocions musicals (un dels quals serà la mateixa Massoni), així com per un tècnic del departament de Joventut. 

El solista o grup que guanyi, que es donarà a conèixer el 4 de juliol, obtindrà com a premi la possiblitat de tocar en directe a Cervera, en una actuació que haurà de tenir una durada de 45 minuts. Per Massoni, el guanyador no només tindrà l’oportunitat de donar a conèixer la seva música, sinó que també «representarà a la parròquia» fora d’Andorra.

En el cas del premiat de la població catalana, aquest podrà actuar en directe a Escaldes-Engordany durant el Dia internacional de la joventut, que tindrà lloc el 12 d’agost.

Massoni, va valorar el concurs com «una oportunitat molt gran per als músics no professionals», i es va mostrar convençuda que enguany serà «l’edició més exitosa», ja que han notat un «canvi de tendència pel que fa a les reserves de la sala d’assaig, que han augmentat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT