PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia acull la Xarxa Europea de Dones Policia

La trobada va donar visibilitat al Cos de Dones de la Policia d’Andorra

Per El Periòdic

Reunió de la Xarxa Europea de Dones Policia.
Reunió de la Xarxa Europea de Dones Policia. | EL PERIÒDIC

La Policia va acollir ahir dijous la reunió de la junta general de la Xarxa Europea de Dones Policia, l’European Network of Policewoman (ENP) a la sala d’actes del Despatx Central.

A la trobada hi van participar quatre membres de l’entitat provinents d’Espanya, Lituània, Eslovènia i els Països Baixos, i a quatre agents de la Policia andorrana i el director, Jordi Moreno.

La presidenta de l’organisme, Montserrat Pina, va destacar la importància de crear sinergies entre països «amb l’intercanvi de bones pràctiques, activitats formatives i la capacitat de posar en comú problemes i objectius similars» com per exemple la paritat.«Nosaltres som molt ambicioses i treballem per assolir entre un 40 i un 60% de presència de dones», una xifra amb la qual consideren que les organitzacions estan equilibrades, explicava Pina, afirmant que d’aquesta manera serien «més igualitàries i s’integren millor en el teixit social». 

Així mateix, va posar en relleu que cada vegada als cossos policials s’hi van apropant i estan treballant per aconseguir la incorporació de més dones», i va reafirmar que aquest és el cas d’Andorra.

Per reconèixer els esforços de la Policia, l’ENP va triar el Principat per a dur a terme la reunió de la junta general, una acció que, segons va ressaltar l’agent major, Rosa Guerris, «dona visibilitat a les dones policia i pot contribuir a fer que més dones es presentin a pròximes convocatòries de places», que és un dels reptes del Cos. Guerris va ser la primera policia andorrana a formar part d’aquesta xarxa «que se centra en la igualtat i la diversitat en els cossos policials» com a membre de la junta executiva.

El fet que la Policia compti amb representants a l’ENP «pot ajudar a millorar, estrènyer llaços i intercanviar experiències», al mateix temps que permet rebre formacions de gran interès, va afegir Guerris. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT