PUBLICITAT

El preu mitjà de l’habitatge puja un 9%, segons Engel & Völkers

El cost mitjà d’una propietat a Andorra se situa entorn els 4.600 euros/m2

Imatge de l’interior d’una vivenda d’Andorra.
Imatge de l’interior d’una vivenda d’Andorra. | Engel & Völkers

Segons les dades oferides pel Departament d’Estadística del Govern d’Andorra, el mercat immobiliari del país va tancar 2022 amb un increment del 19,3% en el nombre de béns immobles transmesos. En línia amb això, les xifres recollides per les operacions realitzades per Engel &Völkers mostren una tendència a l’alça en el Principat, amb el preu mitjà dels immobles situat en el 9,5% i fins a 4.600 euros/m2.

Aquesta és una de les conclusions de l’Informe del mercat immobiliari 2022-23 elaborat per Engel & Völkers, el qual ofereix una àmplia radiografia de les zones en què la companyia hi és present. Així doncs, el preu de les propietats puja en totes les parròquies, amb l’única excepció de les zones més exclusives de la capital com Escaldes-Engordany, que es manté sense canvis en 5.500 euros/m2, i Andorra la Vella, amb un cost mitjà de 5.300 euros/m2.

Demanda de cases de 500 m2 a Escaldes-Engordany / Les zones residencials de Sa Calma i Can Diumenge concentren la demanda de les cases més grans, de 500 m2 i de molts andorrans. El 20% de les adquisicions són de nacionals, mentre que la resta de les propietats s’adquireix a parts iguals per segona residència (40%) i inversió (40%).També s’observa un interès de cases grans amb jardí a La Massana, a més d’una recerca d’apartaments entre 125 i 150 m2 amb tres dormitoris i terrassa, els quals guarden característiques molt similars als demandats a Andorra la Vella.

El perfil del comprador mitjà està compost per famílies en la seva majoria estrangeres, entre les quals destaquen les de nacionalitat espanyola, francesa, alemanya i britànica. Els venedors són també, en la seva gran majoria, perfils estrangers.

Els preus de l’habitatge d’obra nova que comercialitza Engel & Völkers a Andorra oscil·la en unes xifres entre els 5.600 euros/m2 d’Escaldes-Engordany i els 3.800 euros/m2 de Sant Julià de Lòria. El més demandat són els apartaments amb pàrquing i traster i la majoria de les compres es realitzen com a habitatge habitual. 

Només a La Massana l’obra nova més demandada són les cases de 450 m2, amb més de quatre dormitoris, jardí i característiques de wellness; és a dir, habitatges amb dissenys arquitectònics saludables, grans entrades de llum natural, materials sostenibles, espais per a gimnasos i en contacte amb la naturalesa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT