PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els professionals titulats actius creixen un 7,7%

El 48% dels professionals registrats són de nacionalitat andorrana

Per El Periòdic

El nombre de professionals titulats augmenta el 2022.
El nombre de professionals titulats augmenta el 2022. | Arxiu ANA

El nombre de professionals titulats actius a finals del 2022 era de 3.309, una xifra que representa un augment del 7,7%, es a dir 237 més que els professionals titulats actius registrats l’any anterior. El 48% titulats registrats eren andorrans, amb 1.587 professionals.

Quant al tipus d’exercici de la professió titulada sol·licitada, l’any passat va destacar el compte propi que va representar el 49,9% del total.

Cal destacar que l’any passat es van autoritzar 316 professions titulades, la qual cosa suposa un augment del 6,4% respecte (19 persones) de l’any anterior. Aquest fet s’explica per l’augment de les autoritzacions concedides que han patit les nacionalitats andorrana i espanyola.

D’altra banda, durant l’any 2022 es van donar de baixa 79 professions titulades, la qual cosa va suposar un augment del 21,5% (catorze més) respecte de l’any anterior. En aquest sentit, els professionals titulats andorrans destaquen amb 37 baixes.

De les 79 professions donades de baixa l’any 2022, 58 van correspondre al grup de professionals associats a titulacions de segon i tercer cicle universitari i similars, dels quals 25 van ser professionals relacionats amb les ciències naturals i la sanitat, i van suposar el mateix nombre de baixes que l’any anterior. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT