PUBLICITAT

Demòcrates proposa un pacte d’estat representat per tots els actors sanitaris

Espot també es va manifestar en contra de les «difamacions» cap a la seva persona

Per Alex Montero

Xavier Espot i Jordi Benítez, durant l’acte d’ahir.
Xavier Espot i Jordi Benítez, durant l’acte d’ahir. | ANA

El candidat a cap de Govern, Xavier Espot, va afirmar durant el dia d’ahir que cal «articular un pacte d’estat en què estiguin representats tots els actors del sector sanitari». L’objectiu de la proposta de Demòcrates és «fer un diagnòstic de quin és l’estat de la situació de la sanitat al país», a més d’oferir a la ciutadania «solucions concretes, dialogades i concertades amb cadascun dels sectors implicats». Seguint aquesta línia, Espot veu també necessari el nomenament d’un ministre de salut que sigui capaç de pilotar «el procés del pacte d’estat», a més de prometre que si ell és reelegit cap de Govern, també s’implicarà en el procés de millora.

El líder democràtic també va defensar la feina feta en aquesta legislatura, on s’ha plasmat el pla estratègic de salut mental, s’ha arribat a un acord perquè els psicòlegs entrin a la cartera de serveis o s’ha creat una xarxa per atendre els pacients amb problemes de salut mental, la qual «cal anar perfeccionant». A més, Espot va destacar també la intenció d’ampliar l’hospital, en la parcel·la annexa a l’actual infraestructura sanitària. 

Quant a les crítiques rebudes per l’acord amb els psicòlegs i que consideren insuficients les deu sessions incloses, Espot va manifestar que «hi ha països en què aquests serveis no estan sufragats per la sanitat pública». A més, també va reivindicar el «pas endavant qualitatiu i quantitatiu que s’ha fet, sobretot per les persones i les famílies amb menys recursos, després d’una negociació molt difícil». 

A l’últim, Espot va declarar la intenció de manifestar-se públicament i emprendre accions judicials amb relació a un pamflet on es posen en relleu suposades actuacions controvertides. «Per haver pres decisions valentes en benefici de l’interès general hagi de ser sotmès a escarni públic i difamacions que afecten  també  la meva família», va lamentar Espot. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT