PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

PS SDP+ proposa la reorganització del SAAS i vetllar pels professionals sanitaris

Volen millorar les condicions de vida al país per atraure nous treballadors de la salut

Per Sònia Lecha

Els candidats Jordi Font, Maria del Carmen Garcia i Alain Mateu.
Els candidats Jordi Font, Maria del Carmen Garcia i Alain Mateu. | Sònia Lecha

La número sis de la llista nacional de PS SDP+, Maria del Carmen Garcia, ahir a la plaça de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, va exposar les propostes relacionades amb sanitat del seu partit. «Una de les coses que portem en el nostre programa és la reorganització del SAAS. La nostra proposta és crear diferents parapúbliques més petites que gestionin de forma més autònoma, però sempre sota el Ministeri de Salut», va detallar Garcia. 

Respecte a la saturació que hi ha al servei d’urgències, la número sis va comentar que «necessitem una ampliació de l’hospital perquè amb l’augment de població s’ha quedat petit. Necessitem solucions de forma més immediata». Una d’aquestes és cuidar als professionals sanitaris actuals oferint avantatges en l’àmbit salarial i millorar tant la qualitat de vida com la laboral. 

Des del partit socialdemòcrata també volen aconseguir que vinguin professionals de fora. Garcia va comentar que són conscients que «els tràmits burocràtics per aconseguir entrar al país són complicats». També va afegir que «un cop ja han entrat es troben amb el problema de l’habitatge». Relacionat amb això va comentar que «seria important facilitar l’allotjament perquè es quedin els que ja estan i els que puguin venir de fora».

Garcia va concloure dient que han de treballar en «un conjunt de condicions per obtenir que els professionals de fora vulguin venir».

PUBLICITAT
PUBLICITAT