PUBLICITAT

Concòrdia vol tirar endavant amb la digitalització

A més, es vol redefinir els processos i els llocs de treball de l’administració

Per Alex Montero

Els dos candidats territorials de Concòrdia, Miquel Clua i Martí Alay.
Els dos candidats territorials de Concòrdia, Miquel Clua i Martí Alay. | ANA

La candidatura territorial de Concòrdia va presentar durant el dia d’ahir les propostes de la formació política en relació amb la funció pública. El número dos de la territorial, Miquel Clua, va explicar que «la voluntat de Concòrdia és continuar i aprofundir amb el procés de digitalització engegat i elaborar plans d’actuació a mitjà i llarg termini, a deu anys vista».

D’aquesta manera, Clua va manifestar la intenció de «redefinir tots els processos i els llocs de treball de l’administració», amb l’objectiu de trencar les barreres artificials i que es treballi de forma transversal. «Els ministeris han de treballar conjuntament», va afirmar Clua.

Sobre aquests canvis, el número dos de la candidatura territorial va posar en relleu els llocs de treball que quedaran obsolets i s’hauran de reconduir. Per poder fer-ho, «hi ha eines de formació i recursos perquè la gent pugui adaptar-se i progressar», va explicar Clua, amb l’esperança de poder reaprofitar el talent desaprofitat. «Amb una bona reorganització segur que pot emergir fàcilment aquest talent».

Pel que fa al desenvolupament de la carrera professional funcionarial, Miquel Clua va indicar que des de Concòrdia es té la intenció de treballar-hi, ja que «no pot ser que estiguin estancats des de fa més de deu anys, tant des del punt de vista professional com salarial». Segons el número dos de la territorial, «la carrera professional ha de servir per poder créixer professionalment i salarialment», malgrat no ser una qüestió fàcil «en l’àmbit metodològic». 

Seguint aquesta línia, Clua va considerar que pot arribar a ser més fàcil de desenvolupar als cossos especials que no a l’administració general, ja que «hi haurà alguns llocs que costarà més trobar la metodologia, malgrat ser un camí pel qual s’hi ha de passar», va finalitzar el número dos de la candidatura territorial de Concòrdia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT