PUBLICITAT

117,5 milions en despeses de prestacions sanitàries

Suposa un augment del 7% respecte l’anterior exercici, el 2021

Per El Periòdic

Edifici de la CASS.
Edifici de la CASS. | TONY LARA

Abans d’ahir, el Consell d’Administració de la CASS va dur a terme una sessió on van acordar diferents punts respecte a l’entitat. Entre ells, un dels més destacats és la presentació dels estats financers de l’any 2022, on figuren les xifres de despeses i beneficis que la CASS va assolir durant l’exercici. En la branca general, s’estima en unes despeses de 117,5 milions d’euros en les prestacions sanitàries, que suposen un augment d’aquestes del 7% respecte l’any 2021. A més, s’han d’afegir les despeses produïdes per les prestacions econòmiques de 64,5 milions d’euros, un 3,1% menys que l’exercici anterior. En el global, les despeses s’han incrementat un 3,2% el 2022.


Els ingressos de la branca general han augmentat un 12,1% en total per la cotització d’assalariats i comptes propis envers el 2021. Sumen un total de 136,7 milions d’euros, a banda dels 14,1 milions d’euros de les cotitzacions respecte a les prestacions econòmiques.


Respecte a la branca de jubilació, s’ha produït un balanç positiu entre els ingressos i les despeses en aquest àmbit. L’augment dels ingressos d’un 14,4%, ajuden a pal·liar l’increment d’un 10,7% de les despeses respecte el 2021. Els ingressos provenen de les cotitzacions dels assalariats i dels treballadors per compte propi, 157,5 milions d’euros, de les prestacions econòmiques de la CASS, 4,4 milions, i les transferències de Govern, 6,3 milions. L’origen de les despeses prové de les pensions contributives, 128,6 milions d’euros, i de les no contributives, 6,3 milions.


A banda de l’apartat pressupostari, el consell d’administració va actualitzar la nomenclatura de professionals dels actes efectuats pels odontòlegs i estomatòlegs convencionals. La nova nomenclatura general d’actes professionals, procediments i pròtesis de la CASS inclou l’adhesió de nous serveis (fluorització, segellament de fissures, i fèrula de descàrrega), l’adequació de les comptabilitats de diferents actes, l’eliminació de tractaments obsolets, la presa en compte de l’avanç de noves tècniques i materials emprats que són més costosos i la diferenciació d’algunes prestacions segons el grau de complexitat.


Per últim, el Consell d’Administració de la CASS ha fet públic que, durant el 2022, el nombre d’assalariats ha augmentat un 10,7%, amb una mitjana mensual de 8,3%. Al darrer mes de desembre, estaven registrades com a assalariades a la CASS 47.495 persones. En comparació amb el mateix mes del 2021, s’ha augmentat en un 6,5%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT