PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’inclouen dues novetats en el Reglament de l’IGI

Són mesures per a la modificació de normes tributàries i duaneres

Per El Periòdic

El ministre Cesar Marquina.
El ministre Cesar Marquina. | Govern d\'Andorra

El Govern va aprovar ahir, a proposta del ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina, la modificació del Reglament de l’Impost General Indirecte (IGI), mitjançant la qual s’incorporen i es desenvolupen reglamentàriament dues de les novetats de la Llei 5/2023 de mesures per a la reforma de la imposició directa i modificació d’altres normes tributàries i duaneres.

En concret, la mencionada Llei 5/2023 preveu en l’article 82 una exempció per les importacions de material esportiu cedit temporalment i gratuïtament, per equips esportius o patrocinadors establerts a l’estranger, a esportistes professionals o a esportistes d’alt nivell residents a Andorra. Aquesta exempció necessita un desenvolupament reglamentari dels mecanismes pràctics de sol·licitud i posterior gestió d’aquestes operacions.

D’altra banda, aquesta llei introdueix un nou règim de devolució al termini de cada període de liquidació, deixant sense efecte les devolucions relatives al comerç de productes farmacèutics i a exportadors en règim comercial, atès que s’estén a tots els obligats tributaris de la possibilitat de sol·licitar la devolució al termini de cada període de liquidació. 

L’opció de sol·licitar les devolucions al termini de cada període de liquidació i l’eliminació de la possibilitat de sol·licitar la devolució relativa al comerç de productes farmacèutics i a exportadors en règim comercial, s’estableixen mitjançant la modificació de l’article 19 i la supressió de l’article 21. A més, s’estableix una disposició transitòria per a sol·licitar la devolució corresponent als períodes de liquidació del mes de març.

PUBLICITAT
PUBLICITAT