PUBLICITAT

Concòrdia vol crear una taxa per a les begudes ensucrades

La formació proposa una salut eficient per a totes les edats

Els números dos i quatre de la candidatura nacional de Concòrdia, Nuri López i Jordi Cantons, ahir.
Els números dos i quatre de la candidatura nacional de Concòrdia, Nuri López i Jordi Cantons, ahir. | ANA

Ahir Concòrdia va presentar les propostes per millorar la salut de la ciutadania andorrana. Segons va informar el partit, l’objectiu és garantir una bona salut durant tota la vida i evitar els mals hàbits i el sedentarisme. El candidat de la llista nacional, Jordi Cantons, va afirmar que «la idea és que durant tota la vida d’una persona hi hagi una proposta de salut eficient des del primer moment fins al final».

Així doncs, Cantons va parlar de la salut dels més joves i sobretot dels infants i adolescents, posant èmfasi en promoure la salut alimentària i esportiva, la qual es treballaria des de les famílies i des de l’educació. Per això, una de les accions que s’impulsaria en cas d’entrar al Consell General després de les eleccions és la creació d’una taxa sobre les begudes ensucrades. Cantons va explicar que «és una mesura efectiva sobre productes que poden provocar problemes, com és el cas de les begudes ensucrades, perquè sigui més complicat el seu consum i la incidència en les malalties relacionades amb la seva ingesta, sobretot entre la gent més jove».

Cantons també va parlar del col·lectiu de la gent gran, i va explicar que la voluntat del partit és afavorir l’envelliment actiu a través de programes, treballats amb les cases pairals, com pot ser l’organització de viatges col·lectius. Així doncs, va informar que «volem vincular amb la comunitat, a través de projectes inclusius de solidaritat, on es pugui trobar persones més joves, que ajudessin a les més grans a fer passejos, sortides, etc». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT