PUBLICITAT

Espot diu que no és moment per experiments amb la UE

El candidat demòcrata es reafirma una vegada més en la seva posició

Per Alex Montero

Xavier Espot i Meritxell López, ahir al davant de l’edifici del Govern.
Xavier Espot i Meritxell López, ahir al davant de l’edifici del Govern. | ANA

Ahir, el cap de Govern de Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, va reafirmar un cop més la seva posició en les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea. «No és moment de fer experiments, sinó que aquesta negociació la continuïn pilotant i portant aquells que tenen la major capacitació i experiència en aquesta matèria i som nosaltres», va declarar.

El cap de Govern en funcions va manifestar així doncs la intenció que aquesta negociació sigui una de les qüestions cabdals de la legislatura vinent, ja que d’ella dependrà «la prosperitat econòmica i social del país durant molts anys», convençut que ha de continuar sent un govern demòcrata el que culmini l’encaix a Europa.  

Seguint aquesta línia, el candidat demòcrata va defensar que «ara hi ha una finestra d’oportunitat a», tant per l’actual composició de la Comissió Europea com pel fet que sigui Espanya qui presidirà enguany el consell de la Unió Europea. Malgrat això, Espot va lamentar que «es vulgui confondre l’opinió pública fent entendre que el Govern té pressa per tancar aquestes negociacions, quan en cap cas és així». 

Davant de les veus que qüestionen que es pugui obtenir un bon acord d’associació, el candidat demòcrata va preferir mostrar-se optimista i més tenint en compte que ara hi ha «un interlocutor assegut a la taula que ens està escoltant i confia en nosaltres».  Espot també va admetre que la legislatura vinent serà, en conseqüència, «la del referèndum vinculat a la ciutadania per dir sí o no a l’acord d’associació». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT