PUBLICITAT

Ordino

Torna la JAM Extreme

L’edició es farà a l’Alt de la Coma encara sense saber, per previsió del temps, si serà dissabte o diumenge

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la roda de premsa de presentació de la nova edició de la JAM Extreme FWQ 3*, ahir.
Un instant de la roda de premsa de presentació de la nova edició de la JAM Extreme FWQ 3*, ahir. | P.F.Q.

Ahir a la sala del Consell del Comú d’Ordino es va presentar l’onzena edició de la JAM Extreme FWQ 3*, que tindrà lloc aquest cap de setmana i serà la darrera competició que acollirà Ordino Arcalís, a més de ser, l’única prova de la disciplina que es disputa als Pirineus i que està emmarcada dins el Freeride World Qualifier (FWQ). L’acte va comptar amb la presència del director executiu de JAM Extreme 2023 FWQ 2023, Dani Fornell; el conseller de Turisme, Esport i Dinamització del comú ordinenc, Jordi Serracanta; el cap de patrocinis i esdeveniments de Grandavlira Resorts, Eduard Carrera; el director general de Financera Assegurances, Enric Sorribas; i un representant de Sotheby’s, Àngel Belanche.

«Avui dia ningú hauria dit que la convenció es podia fer», va assenyalar Fornell fent referència a les moltes cancel·lacions que hi ha hagut arreu d’Europa. «Hem rebut una pluja de comentaris negatius», va afegir, però va remarcar que darrere hi ha «un equip tècnic i molt professional que ens ha dit que es pot tirar endavant». Això sí, va comentar que ara com ara encara no es pot saber si el certamen es podrà fer dissabte o diumenge, tot i això, «la nostra previsió és que es farà dissabte, ja que tenim una finestra des de les 08.00 fins a les 12.00 hores que ens permetria dur-la a terme», i si la meteorologia no ho permet, s’ajornarà per l’endemà. Així, durant la jornada d’avui pujaran a pistes per revisar el terreny, i al vespre, en principi, es comunicarà la data de la competició.

La competició comptarà amb una vuitantena de participants, entre ells una desena d’andorrans

Tal com va destacar el director executiu, s’ha hagut de canviar la cara on es durà a terme aquesta edició, que finalment es farà a l’Alt de la Coma, «una cara nord la qual vam decidir que seria la millor opció pel manteniment i ser un lloc emblemàtic del país». A més, mai s’ha fet una competició de freeride en aquesta cara i, de fet, possiblement es plantejarà de cara futures edicions per als juniors. Entrant al detall, els corredors sortiran des de 2.700 metres i arribaran fins al Refugi de les Portelles, on hi haurà un village. Són 140 metres de desnivell negatiu amb un 30-40% d’inclinació, i en ser una cara tan curta, han decidit també canviar el format: «No serà una sola baixada, si tenim temps i la meteorologia ens ho permet, en farem dues per corredor», i la suma de les dues farà mitjana.

La prova d’enguany comptarà amb una vuitantena de competidors, entre els quals hi haurà una desena d’andorrans i de residents, destacant Cande Moreno o l’esquiador de la de Freeride Academy d’Ordino Arcalís, Pau Rafel. L’ordre de sortida de les baixades serà «per al nombre d’inscrits de cada categoria». Així, i en detall, en snowboard femení hi ha tres inscrites, i seran les primeres, mentre que en homes hi ha 16. Pel que fa a l’esquí, en categoria femenina hi ha entre 10 inscrites, i 51 homes, a l’espera d’inscripcions de darrera hora.

La competició, com porta sent des de fa tres anys, és tres estrelles. Això sí, «és amb diferència la millor tres estrelles que hi ha en tot el Qualifier europeu, i fem tot el format com si fos de quatre» exceptuant petits detalls. Al final, no poden ser de quatre estrelles perquè el pressupost «es duplica», però el director executiu va recordar que la intenció de cara l’any vinent és formar part del circuit de quatre estrelles i amb l’objectiu de ser la final del FWQ a partir del 2025.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT