PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Empat de molt mèrit

La selecció treu un punt d’un partit complicat gràcies al gol de Berto Rosas i una bona actuació defensiva

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del partit d’ahir, amb Rosas intentant un xut des de la frontal a la primera meitat.
Un instant del partit d’ahir, amb Rosas intentant un xut des de la frontal a la primera meitat. | FAF - Xavi Masobé

La selecció andorrana absoluta de futbol es va enfrontar ahir contra Kosovo al Pristina City Stadium, en el partit corresponent a la segona jornada de la fase de classificació de l’Eurocopa. El duel es va saldar amb un empat a un.

El matx va començar amb uns locals ja demostrant quina era la seva intenció de joc. Així, abans d’arribar al primer minut, ja van tenir la primera ocasió amb un atac que Llovera va acabar tallant dins l’àrea. Els de Koldo Álvarez de Eulate es van tancar, en un inici, en el seu camp, esperant les errades dels kosovars, que van mantenir la possessió de la pilota, buscant jugades d’atac passant principalment pel seu jugador, i atacant, de referència, Vedat Muriqi.

Als sis minuts va arribar la primera groga del partit, que va ser per a Vales després de cometre falta sobre Rrahmani. Els minuts posteriors es van anar succeint sense pena ni glòria, i no va ser fins al 20 quan els locals van tenir una arribada que Rubio va acabar allunyant sota pals, evitant el primer gol del duel. Poc després, Kryeziu va rebre la segona cartolina groga del matx, després d’una manotada a Rosas, falta a la frontal que va ser l’única ocasió dels andorrans a la primera meitat, i va acabar a la barrera.

Abans de finalitzar els primers 45 minuts, Iker Álvarez va protagonitzar una gran aturada al primer pal, enviant a córner un xut de Muriqi des de l’interior de l’àrea.

La segona part va iniciar amb uns locals més intensos en atac, ja amb algunes arribades. No va ser fins al minut 58 que va arribar el primer gol, obra de Zhegrova, que va rebre una passada entre línies i va creuar la pilota on no va arribar el porter andorrà. Instants després, però Rosas va igualar el matx gràcies a una centrada d’una falta anterior que Alavedra allarga a l’interior de l’àrea petita perquè el jugador del Betis Deportivo rematés l’esfèric cap a la xarxa.

Ja amb els nervis per als dos conjunts, els kosovars van intentar capgirar el marcador amb algunes jugades d’atac, però les aturades d’Álvarez o el desencert no va permetre moure el lluminós.

Cal destacar que Marc Pujol va entrar en els darrers instants del duel, convertint-se així en el tercer jugador amb més internacionalitats de la història de la selecció, amb 107 matxs, superant a Óscar Sonejee.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT