PUBLICITAT

Concòrdia proposa convertir el 50% del territori en parc natural

L’objectiu de la formació política és unificar les valls de Sorteny, Comapedrosa i Madriu-Perafita-Claror

Per Alex Montero

El número catorze de la llista nacional de Concòrdia, Cristian Cerqueda, ahir.
El número catorze de la llista nacional de Concòrdia, Cristian Cerqueda, ahir. | ANA

El número catorze de la llista nacional de Concòrdia, Cristian Cerqueda, va exposar ahir la intenció de la formació política en convertir el 50% del territori del país en parc natural. «A part de ser un atractiu turístic de primer nivell, la natura és també la base dels nostres valors i d’allò que representa Andorra». Un fet que el candidat de Concòrdia va lamentar, al adonar-se que «en els últims 20 o 30 anys hi ha hagut una onada de formigó que està submergint aquestes muntanyes». 

Així doncs, la proposta del partit consisteix a unificar els tres territoris existents que ja es troben catalogats com a reserves naturals nacionals i que són el Parc Natural de la vall de Sorteny, el Parc Natural del Comapedrosa i la Vall del Madriu-Perafita-Claror. «Els volem enllaçar perquè des del punt de vista ecosistèmic han d’estar interconnectats», va esmentar Cerqueda, qui va assegurar a més que «els parcs han d’estar vius d’animals i la gent hi ha de poder passejar».

Seguint aquesta línia, Cerqueda va assenyalar que la iniciativa es vol dur a terme a partir de diversos punts de transició com el Bony de les Neres, situat al centre geogràfic d’Andorra i que permetria funcionar com un pas d’animals entre la Vall del Nord i la Vall d’Orient. 

«És molt important que hi hagi aquest continu geogràfic per poder preservar la natura i que el medi ambient pugui continuar sent el centre de les preocupacions i les necessitats del país», va destacar Cerqueda. «Tenim més de vuit milions de turistes que a l’estiu venen a gaudir de la naturalesa i a l’hivern de les pistes. Hem de mantenir aquest paisatge», va afirmar el candidat de Concòrdia.

Cerqueda va recordar, a més, que aquests parcs naturals pertanyen a terrenys comunals i que s’hauria de permetre poder edificar i treballar sempre que estigués en harmonia amb la natura. «No ens semblaria bé utilitzar els terrenys per a construir-hi segones residències per a rics», va deixar clar el candidat polític.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT