PUBLICITAT

DA es torna a comprometre amb el vial de Sant Julià

Xavier Espot assegura que, durant la propera legislatura, es podrà construir la infraestructura

Per El Periòdic

Xavier Espot, ahir, a Sant Julià de Lòria
Xavier Espot, ahir, a Sant Julià de Lòria | ANA

Ahir, el candidat a revalidar legislatura com a cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar que, en aquesta pròxima legislatura, sí es podria construir el desviament del vial de Sant Julià de Lòria. En el cas que Demòcrates guanyés les eleccions generals del pròxim 2A, el pressupost del 2024 contemplaria partides pressupostàries per construir el túnel de Rocafort, necessari per a completar la desviació de la parròquia laurediana. Segons Espot, «Sant Julià de Lòria és la porta d’entrada al país, és una parròquia que necessita pacificació en el seu trànsit, necessita millor qualitat de vida i això passa ineludiblement per la construcció del túnel de Rocafort». El cap de Govern en funcions va justificar que l’últim Govern demòcrata ha realitzat passes perquè aquest projecte sigui una realitat, a més d’aclarir que aquesta desviació i la de la Massana no tindrien diferències de prioritat, al·legant que pot haver-hi una diferència temporal de 6 mesos entre la construcció de les dues infraestructures «poden anar de la mà», va especificar Espot.
La seguretat amb la qual assegura Espot que la construcció serà efectiva en la propera legislatura si Demòcrates guanya al 2A, prové de «la situació econòmica, pressupostària, ifinancera del nostre país, gràcies a la bona gestió», va declarar el candidat. Tot i no poder fer una quantificació exacta dels costos que suposaran les obres, l’actualització governamental calcula que superarà els 20 milions d’euros.


Espot es va defensar del fet que el vial encara no és una realitat a la parròquia laurediana al·legant que el «més fàcil hagués estat venir aquí i dir el mateix que estic dient ara, segurament hauria tingut molt més rèdit electoral, però sabia que no estaríem en disposició de poder-ho fer», dient que els de DA «som persones que no fem promeses que no podem complir».


Per finalitzar, respecte a la possibilitat que els representants d’Acció a la Massana no donessin suport a un govern demòcrata on també hi sigui Ciutadans Compromesos, Espot va declarar que «li consta» que el Marc Magallón està «molt implicat en facilitar la governabilitat, i només la governabilitat, de DA i CC». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT