PUBLICITAT

El Festival Orgue&nd comptarà amb deu concerts

El lema del festival d’enguany és «Ressonàncies»

Per Maria Lozano

Miquel Canturri, Sílvia Riva i el Mossén Ramón en l’acte d’ahir i el cartell del Festival
Miquel Canturri, Sílvia Riva i el Mossén Ramón en l’acte d’ahir i el cartell del Festival | Govern d\'Andorra

Ahir es va presentar el programa de la 24a edició del Festival Internacional Orgue&nd, titulat enguany «Ressonàncies». A l’acte van participar la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva; el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri; l’arxipreste de les Valls, Mossèn Ramón Sàrries i el director del festival, Ignacio Ribas.

El festival s’impulsa amb la participació de l’Associació Amics de les Orgues de les Valls d’Andorra, l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra i els comuns de la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Riva va destacar el suport que ha rebut el festival internacional, a més «d’agrair la participació i la dedicació de l’Associació per impulsar el certamen musical, el qual permet assegurar la pervivència i la utilització dels tres orgues de tubs que té el país». 

Canturri, per la seva part, va posar èmfasi que el comú de la Capital sempre ha contribuït al Festival. Per altra banda, el Mossèn Ramón va explicar que «les entrades als concerts del festival són gratuïtes, però es podran donar ofrenes per diferents causes benèfiques al Principat», a més d’informar que per primer cop un concert del Festival caurà en Divendres Sant.
Riva va donar també les gràcies per tot el suport de les diferents institucions, en especial a l’església. Sobre el festival, va explicar que hi haurà deu concerts, un a cada mes de l’any, que es dividiran en les diferents estacions: tres a la primavera, quatre a l’estiu i tres més a l’hivern.

A més, Riva va explicar el per què del nom enguany, i es que «més enllà de les connotacions acústiques d’aquest terme, l’art musical en si és un fenomen ressonant. El moment de la composició d’una obra i la seva primera interpretació són amplificats, prolongats en el temps en les successives interpretacions contemporànies o d’èpoques posteriors».

Així doncs, enguany hi participaran al Festival Orgue&nd representants de diversos països com França, Japó, Suècia, Alemanya o Espanya, a part dels dos concerts d’andorrans.  Durant els diferents concerts, es podran trobar concerts d’orgue sol, de dos concerts, a quatre mans i amb altres combinacions musicals, a part d’un duo vocal de soprano i contratenor, un quartet de corda, l’arpa irlandesa la samfoina, el duduk, el clarduk, la gaita de botó i l’acordió diatònic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT