PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Acció se centra en la gestió de la salut del Principat

Posa especial èmfasi en els salaris dels treballadors sanitaris i de la salut mental

Per El Periòdic

Judith Pallarés, ahir a la SAAS.
Judith Pallarés, ahir a la SAAS. | ANA

La candidata a cap de Govern del partit polític d’Acció, Judith Pallarés, va recalcar ahir que un dels objectius de la candidatura va ser «recuperar les regnes del que és la visió de la salut i del treball que s’ha de fer en aquest àmbit», i va argumentar que «tenim la impressió que el SAAS i la CASS són les que acaben prenent les decisions, i creiem que el ministeri de Salut ha de poder disposar de les eines per recuperar les situacions i revertir-les».

Pallarés, doncs, vol revisar la graella salarial del SAAS, per afavorir la recerca del personal sanitari i millorar la qualitat de l’hospital: «cada vegada tenim més dificultats per trobar els recursos humans, tenim un problema per a ser competitius a nivell laboral en aquest àmbit». La candidata va destacar el problema d’habitatge que impacta directament en aquest sentit i, per això, «volem revisar aquestes propostes salarials, no tan sols per aquests serveis que requerim per urgència, sinó pel que fa al conjunt de l’estructura del SAAS», va afirmar.

Per una altra banda, Pallarés va destacar la salut mental i va afirmar que «cal una aposta més decidida per a la salut mental, amb més recursos i un espai propi, per donar el servei a tota la ciutadania, des dels més joves als més grans». Per això la candidata va celebrar l’acord entre el Govern i el Col·legi de Psicòlegs que es va firmar la setmana passada per incloure la salut mental, en concret la psicologia, a la cartera de serveis de la CASS, i ha afirmat que «és necessari que puguin formar part de la cartera de serveis amb uns mínims, perquè el Govern pugui donar suport a les famílies que més ho necessiten».

Així doncs, des del partit creuen que es podrien modificar els serveis de l’hospital i disposar de més serveis necessaris per millorar la qualitat assistencial, tot i que destaquen novament que és prioritari trobar els recursos humans abans de modificar les instal·lacions de l’hospital.

Pallarés, en aquest sentit, va parlar del servei d’urgències, i va destacar que «disposar d’un servei d’emergències centralitzat facilitarà que els serveis d’urgències disposin de més personal per atendre els pacients. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT