PUBLICITAT

Obre les portes l’associació Open FabLab Andorra la Vella

L’associació té la vocació que el projecte sigui un projecte social, educatiu i d’emprenedoria

Per Alex Montero

La inauguració de l’Open FabLab Andorra la Vella, ahir.
La inauguració de l’Open FabLab Andorra la Vella, ahir. | ANA

L’associació Open FabLab Andorra la Vella va inaugurar ahir el local des del qual es durà a terme la seva activitat de creació de coneixement al voltant de la fabricació digital i STEAM (Science – Technology – Engineries – Arts – Maths). «Es tracta d’un projecte social, d’educació i d’emprenedoria que té com a objectiu apropar aquesta tecnologia a un públic intergeneracional per tal que dugui a terme projectes personals, d’autònoms o d’empreses», va explicar el president de l’entitat, Pere Montes de Oca. 

L’espai de l’associació es troba ubicat a l’edifici ‘L’encaix’ d’Andorra la Vella i posa a disposició dels usuaris impressores 3D, una talladora làser i una de vinil per tal de fer realitat tota mena de projectes. «Volem que sigui un punt d’intercanvi de coneixement i que la gent sàpiga que pot utilitzar aquestes màquines per treballar i fer possible projectes innovadors», va apuntar de Oca. D’aquesta manera, l’entitat oferirà assessorament d’un FabLab Manager, una figura que ajuda a donar a conèixer les eines tecnològiques i supervisa els procediments.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior en funcions, Ester Vilarrubla, i del cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, qui va manifestar que «ens fa molta il·lusió perquè fa temps que el comú va darrere de projectes que puguin congregar joves i gent gran». En aquest sentit, el cònsol major va apuntar que es tracta «d’un centre de capacitació científica i tecnològica que pretén formar, un element imprescindible avui en dia».

De fet, Open FabLab pretén oferir formacions en totes aquestes tecnologies per a tots els nivells per tal que tant els que comencen com els que ja tenen experiència puguin continuar aprenent de forma continuada. L’entitat també té la voluntat d’anar creant una comunitat entorn d’aquestes tecnologies i que l’espai sigui un lloc on compartir tot aquest coneixement per arribar a crear una base sòlida al país al voltant d’aquestes tecnologies. 

OpenFabLab Andorra la Vella és una associació sense ànim de lucre constituïda per l’associació Andorra Makers i les empreses Andorsoft SA, Gamma Management i SL Soadco SL. A més, també compta amb el suport del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el comú d’Andorra la Vella, Andorra Recerca + Innovació (ARI) i Crèdit Andorrà. H
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT