PUBLICITAT

DA proposa fusionar Turisme i Comerç en un sol ministeri

Amb la nova proposta es pretén donar un impuls al sector comercial andorrà

Per Alex Montero

Xavier Espot i Xavier Sopena, ahir.
Xavier Espot i Xavier Sopena, ahir. | ANA

Durant el dia d’ahir, el candidat a cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar la seva intenció de fusionar els ministeris de Turisme i de Comerç en un de sol si el seu partit guanyés les pròximes eleccions. «Són dues temàtiques que estan intrínsecament relacionades i al final és veritat que la part de comerç està sota el mateix paraigua que el ministeri de Turisme», va mencionar Espot.

«Seguint les reivindicacions que les associacions de comerciants ens han anat fent, farem aquesta primera mesura i això ens permetrà intensificar molt més les accions que volem portar a terme», va destacar el cap de Govern en funcions. Espot va voler reivindicar també el suport que al llarg de la legislatura s’ha donat al sector, recordant els ertos i els crèdits tous atorgats al comerç i que han permès «l’efecte rebot i que el nostre teixit comercial no hagi resultat, a diferència d’altres països, particularment afectat a conseqüència de la pandèmia».

Seguint aquesta línia, Espot té esperança en què la legislatura vinent sigui aquella on donin una atenció molt i intensa a aquest sector. Una feina per la qual caldrà «incrementar les campanyes de promoció i publicitat, implantar el pla estratègic comercial i difondre el segell ‘Andorra Selected’». Espot va destacar la intenció d’impulsar un pla d’acompanyament juntament amb la Cambra de Comerç per al sector, el qual viu cada dia reptes importants.

En aquest sentit, el cap de Govern en funcions va defensar que davant l’auge del comerç electrònic cal un comerç «cada cop més qualitatiu i que aposti més per l’experiència de compra», va mencionar Espot. Per poder fer-ho, és necessari «aconseguir que per als clients venir a Andorra i anar a les botigues sigui un acompanyament, una experiència de compra d’activitats al tomb del mateix comerç», va mencionar Espot. En això, hi ha d’haver tant una feina del sector privat com també del Govern, que ha de tenir «una funció federadora, on es facin activitats als eixos comercials i s’ajudi al sector a reconvertir-se a ser cada dia més punter», va explicar el líder del partit Demòcrates per Andorra.

Preguntat per la presència de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, a la reunió de Concòrdia a la parròquia, Espot va respondre que «no és cap sorpresa el vincle de Gili amb Cerni Escalé, ja que aquest va ser secretari general de la corporació comunal i, per tant, una persona de la seva confiança». De totes maneres, Espot va considerar que aquest gest de la cònsol major escaldenca no canvia res i des del Govern es continua «treballant en col·laboració amb el comú independentment de la ideologia o del suport polític que pugui donar determinat cònsol a una formació política», va finalitzar el cap de Govern en funcions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT