PUBLICITAT

Andorra la Vella

PS SDP+ vol més pressupostos per a les associacions de comerciants

El partit vol crear un Ministeri de Turisme i de Comerç i modificar la llei d’Andorra turisme

Per Anna Mencos

Pere López i Joaquim Miro ahir a la tarda.
Pere López i Joaquim Miro ahir a la tarda. | A.M.

E  l PS SDP+ va presentar ahir a la tarda les propostes de la candidatura sobre els temes del turisme i del comerç. El cap de llista del partit Pere López, va destacar el seu programa polític, que se centra en el turisme i comerç perquè «Andorra ha estat, és i serà per molts anys una destinació de turisme i de comerç. Els dos sectors mouen la nostra economia de país, són els dos sectors que generen més riquesa, més llocs de treball, més recaptació d’impostos i, per tant, són absolutament el centre de la nostra proposta política», manifestava Pere López.

El candidat també va explicar quines mesures proposa el partit. En primer lloc, volen crear un Ministeri de Turisme i Comerç, «volem unificar aquests dos departaments, un ministeri que es dediqui exclusivament en aquestes dues qüestions, que serveixi per unificar polítiques», López explicava que aquest ministeri tocaria tot els temes dels tràmits i també els més administratius, però també tots aquells que vagin vinculats a la projecció de la imatge que es vol donar cap a l’exterior i a la marca Andorra.

En segon lloc, PS SDP+ vol modificar la llei d’Andorra turisme amb una major participació i implicació dels sectors turístics i comercials, per tant, amb la seva composició del consell d’administració. «Volem una gestió més plural i més participativa del pressupost i una valoració de l’eficiència de les mesures que pren Andorra turisme» declarava el candidat. També aposten perquè Andorra turisme es reconverteixi en l’observatori del turisme per tenir més dades i més informacions amb relació al turisme i als comerciants del Principat.

D’altra banda, el partit vol reactivar el Consell Andorrà per la Competitivitat del Comerç, que és un en què està creat, però que actualment no té operativitat, perquè considera que és un ens essencial per la dinamització comercial. Finalment, el PS SDP+ va anunciar que volen dotar, perquè tot això sigui possible, de més pressupost a les associacions de comerciants per tal que hi hagi més vinculació i més participació en cooperació amb aquest ministeri de comerç i de turisme. El candidat també va recordar que ja s’havia fet una diagnosi del comerç, però que «és una feina que no ha tingut cap mena de continuïtat, en aquests quatre anys». Pere López va reivindicar que la cooperació amb les associacions de comerciants és essencial, ja que moltes d’elles estan sota mínims amb el seu funcionament, i per això «nosaltres pensem que el seu paper és molt important, no només és un tema econòmic, volem dotar de més pressupostos per aquestes associacions, però cal una cooperació amb diferents àmbits». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT