PUBLICITAT

Andorra la Vella i el ministeri de Cultura donen més diners a Ull Nu

El festival Ull Nu ha batut enguany rècord de participació ciutadana

Signatura del conveni Ull Nu, ahir.
Signatura del conveni Ull Nu, ahir. | Govern d\'Andorra

El comú d’Andorra la Vella i el ministeri de Cultura van incrementar enguany la dotació destinada al Festival Ull Nu, que se celebrarà entre el 9 i el 14 de maig. Quan encara queden nou dies perquè es tanqui el termini per presentar originals, ja se superen els 500 inscrits, dels quals 300 i escaig compleixen amb les bases de la convocatòria, registrant-se així rècord de participació.

Les novetats d’enguany van ser anunciades en el marc de l’acte de signatura del conveni entre el comú d’Andorra la Vella, el Govern i el festival que suposa que l’aportació anual per a la cita sigui de 84.500 euros (44.500 aportats pel Govern i 40.000 pel comú). 
Una part de l’aportació del Govern anirà destinada a la dotació del premi al millor llargmetratge/migmetratge, de 3.000 euros, com també a la dotació del premi a la preservació de la memòria històrica, de 1.000 euros, i a l’organització del taller infantil impulsat per l’Arxiu Nacional d’Andorra (500 euros).

En aquest sentit, la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, va destacar que fan «una valoració més que positiva del creixement que ha fet el festival, dels objectius que ha assolit i del dinamisme que ha creat entre els joves,  que cada cop són més nombrosos a presentar propostes i que fan de l’audiovisual el seu sector professional».

En la mateixa línia, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va mencionar el fet que «el festival sigui un referent i s’hagi consolidat com un esdeveniment per al gran públic». Astrié va refermar el compromís de la corporació comunal amb el certamen i va emfatitzar que la dotació s’incrementa amb 4.000 euros més anuals, a més de cedir espais perquè es pugui dur a terme la cita. A més, el departament de Joventut s’hi suma per fer una crida amb l’objectiu d’involucrar als joves.

Precisament un dels espais que s’estrenaran en el festival d’aquest any serà el Bici Lab, on hi haurà una proposta d’un artista del Quebec que es podrà veure entre el dia 9 i finals de maig. Hèctor Mas va explicar que el fet que el Quebec sigui el convidat del festival farà que «es pugui veure també la creació que es fa al Canadà». El director del festival va valorar també la participació que ja s’està registrant d’aquesta nova edició i va recordar que es donaran més de 8.000 euros entre els deu premis que s’atorguen.

«Volem que el festival serveixi per mostrar les darreres tendències del que s’està fent en el món audiovisual i que, alhora, sigui un pilar de la indústria audiovisual del país». A més, Mas va destacar el fet que l’Ull Nu pugui arribar a ser un punt de trobada en què els participants puguin conèixer què s’està fent en altres territoris. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT