PUBLICITAT

PS aposta per la residència universitària a Sant Julià de Lòria

Roig vol fer de la parròquia un referent en educació superior

Per Joan Jiménez

Josep Roig davant la UdA.
Josep Roig davant la UdA. | PS SDP +

Ahir al matí, Josep Roig, número dos de la coalició PS SDP + a la candidatura parroquial de Sant Julià de Lòria, va comparèixer davant dels mitjans a les portes de la Universitat d’Andorra per exposar els plans que tenen per potenciar el centre. Roig va afirmar que «Sant Julià és ciutat universitària, els lauredians ens sentim molt orgullosos de poder acollir aquesta infraestructura (la universitat) a la nostra parròquia. Nosaltres pensem que, el proper pas és afavorir i promoure Sant Julià de Lòria com a ciutat universitària, per fer que la nostra universitat, i la nostra parròquia també, esdevinguin un punt de referència per l’ensenyament superior als Pirineus. Això passa, sobretot, per donar més serveis als estudiants i construir la residència universitària, a banda de destinar més recursos a la investigació i a la recerca».


Des de la coalició, es vol fer especial enfocament en l’educació superior, ja que es veu aquesta com un mecanisme per reduir les desigualtats. El número dos de la candidatura socialdemòcrata i progressista va voler esmentar que també volen tenir en gran consideració «la carrera professional del cos de professors de la universitat, perquè puguin créixer horitzontalment. Entenem que ha de ser una carrera atractiva, que premi el mèrit acadèmic i que reconegui la seva tasca docent», va declarar Roig.


Respecte a l’acord d’associació amb la Unió Europea i el seu efecte envers l’educació universitària, Roig va fer referència al fet que la coalició voldria que l’acord tingués un impacte directe en els estudiants, i que l’acord permetés la possibilitat que els joves puguin sortir a estudiar i treballar en tot l’espai europeu amb les mateixes condicions que tenen els ciutadans dels països membres.
Roig va catalogar com a «clau» la col·laboració entre Govern i el comú, en tractar-se d’un element de país que està situat a la parròquia laurediana. A més, va mostrar l’oposició de la coalició en construir la residència al Prat Gran, ja que és un espai molt necessari per als nens i els joves de la parròquia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT