PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Concòrdia proposa més metges als centres d’atenció primària

La candidatura veu amb preocupació la «saturació» que s’està vivint a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell

Per El Periòdic

Ramon Tena i Lara de Miguel, al davant de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Ramon Tena i Lara de Miguel, al davant de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ANA

Concòrdia veu amb preocupació la «saturació» que s’està vivint al servei d’urgències de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i per aquest motiu proposen que els centres d’atenció primària comptin amb un metge de capçalera. Així ho va posar en relleu la número dos de la llista territorial de la formació per Escaldes-Engordany, Lara de Miguel.

«Moltes vegades tenim alguns problemes que potser no s’haurien d’atendre a urgències, però el fet de no tenir aquest metge als centres d’atenció primària fa que ens hi desplacem», va explicar De Miguel.

També va afegir que la proposta de la seva formació és que durant el dia, un metge de capçalera pugui ser present als centres d’atenció primària per poder atendre totes aquelles patologies que no són una emergència.

La candidata va posar com a exemple els pares que sovint «s’espanten» amb problemes de salut que puguin tenir els fills i que acaben portant l’infant a urgències quan segurament no seria necessari acudir a aquest servei. «Incorporant un metge als centres de salut faria que es descongestionessin les urgències», va assegurar.

D’altra banda, des de la formació es van mostrar també incrèduls amb la proposta d’ampliar l’hospital. «No sé d’on traurem els diners», va assegurar De Miguel, tot afegint que potser el que cal és que aquests diners vagin destinats a cobrir serveis «més necessaris i reforçar el que ja tenim». La número dos de la llista territorial de Concòrdia a Escaldes-Engordany també va manifestar que volen tenir en compte i donar més importància a les patologies de la gent gran.

Per aquest motiu la seva proposta seria incloure el podòleg a la cartera de serveis de la CASS, una demanda que els col·lectius de gent gran els havia fet arribar.

Pel que fa a la manca d’especialistes que té el país en certes branques de la salut, la número dos de Concòrdia, Lara de Miguel, manifestava que per solucionar aquesta problemàtica caldria fer prèviament un estudi amb les persones implicades. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT