PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una explotació avícola obté la certificació de producció ecològica

Dues empreses més també obtindran el segell del reconeixement

Per El Periòdic

La granja de gallines ponedores que ha obtingut la certificació ecològica.
La granja de gallines ponedores que ha obtingut la certificació ecològica. | L’OU 1900

Una explotació avícola ja compta amb la certificació de producció ecològica. Es tracta d’una granja de producció d’ous que ja ha completat tot el procés per poder tenir aquest segell. Pròximament, un productor de vins també disposarà d’aquesta certificació i hi ha una tercera empresa que ja ha iniciat els tràmits per poder tenir el segell. A més, altres ja han mostrat el seu interès i tal com va destacar el director d’Agricultura del Govern, Josep Casals, molt aviat també hi haurà al mercat melmelades que tindran aquest reconeixement i al llarg de l’any és previsible que s’hi sumin altres productes.

L’Ou 1900 han estat els primers a obtenir aquesta certificació. Un productor de vins, com s’ha esmentat, està acabant el procés de certificació, que ja se sap que serà favorable, i una empresa de plats preparats també es troba en tràmit per aconseguir el segell.

El director d’Agricultura va detallar que el procés és «més complex» perquè en cada recepta s’ha de certificar els diferents ingredients, «fins i tot les espècies» que es fan servir, que venen de fora del país. Això fa que el procés hagi estat «més llarg» i s’hagi retardat l’obtenció de la certificació. Per això Casals va avançar que al llarg d’aquest any «veurem segur» al mercat melmelades amb el segell de producció ecològica i potser, «fins i tot», algun altre producte que hagi pogut completar la certificació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT