PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acció vol potenciar l’esport com una eina d’inclusió social

El partit també vol crear la figura de l’educador esportiu

Per El Periòdic

El candidat Vladimir Martins, acompanyat d’Abdou Taouil, ahir al matí.
El candidat Vladimir Martins, acompanyat d’Abdou Taouil, ahir al matí. | ANA

Acció destinarà recursos per ampliar programes esportius i fer que l’esport estigui present en tots els àmbits de la societat i al llarg de tota la vida, ja que consideren que l’activitat esportiva és bàsica per a una bona salut i també com a eina de cohesió social.

Per aquest motiu el partit advoca perquè l’esport sigui una eina «molt poderosa de transformació social i econòmica del país». Així ho va afirmar ahir al matí el número sis de la llista nacional, Vladimir Martins, des de l’Estadi Comunal Joan Samarra. «Cal impulsar els hàbits saludables i no només per als joves sinó també per la gent gran. L’esport pot servir per lluitar contra malalties com l’obesitat i l’estrès» va indicar.

«L’esport pot ser una eina de transformació social i econòmica del país, i una eina per donar resposta a moltes de les problemàtiques que tenim”» explicava el candidat. A més, va destacar que «l’esport és beneficiós per a la salut i, per aquest motiu, impulsaran programes d’hàbits saludables no només entre el jovent, sinó també per a la gent gran com una opció per evitar l’obesitat, el sedentarisme i les malalties mentals com poden ser l’estrès o l’ansietat», tot afegint que «podria ser una eina per reduir costos públics en matèria de sanitat».

Pel que fa a l’esport d’alt nivell, Martins va dir que «ampliarem el programa d’esquí estudi i posarem totes les eines per poder tenir resultats internacionals». L’aposta per l’esport i estudi no acaba aquí i la formació es vol «obrir a totes les disciplines la possibilitat dels programes d’esport-estudi». Acompanyat del també candidat Abdou Taouil va anunciar «la creació de la figura de l’educador esportiu perquè «pugui ajudar a un col·lectiu de joves del nostre país, que ara els veiem una mica desencantats, amb dificultats i que l’esport pot servir de canal per poder vehicular diverses situacions i poder facilitar que tinguin una vida professional adequada». Aquesta figura complementaria l’educador de carrer.

El candidat d’Acció també va recordar que figures com les de Joan Verdú, Cande Moreno i Irineu Esteve «formen part d’un programa que es va iniciar fa molts anys» i, en aquest sentit, «creiem que aquest ressò s’ha de traslladar a moltes altres disciplines» va puntualitzar. Des d’ACCIÓ s’ampliarà el programa d’esquí-estudi a altres esports perquè Andorra pugui ser un referent internacional en altres disciplines esportives.

Finalment, va advocar perquè l’esport sigui «un altaveu molt potent per lluitar contra les desigualtats de gènere. Actualment, ja es mostra que la dona té les mateixes aptituds que qualsevol home per desenvolupar la seva carrera professional». Martins va remarcar que «les esportistes haurien de cobrar el mateix que els homes; això hauria de deixar de ser una excepció i passar a ser la norma». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT