Sortint vius d’Ipurúa

Un gran FC Andorra aconsegueix un meritós punt després de jugar amb un menys al camp del líder

Per Joan Jiménez

Sinan Bakis, al partit d’ahir, xutant contra la porteria de l’Eibar

Un altre meritori empat en circumstàncies adverses de l’FC Andorra al camp del líder. Els tricolors han aconseguit sortir vius d’Ipurúa realitzant una molt bona primera part, i sense deixar-se intimidar a la segona amb l’expulsió de Sergio Molina. L’FC Andorra ha mantingut la porteria a zero en un camp de gran exigència que ha obligat als de Sarabia a mantenir el 100% de la concentració en tot moment.

El Municipal d’Ipurúa rebia a un Andorra amb ganes d’assaltar el fortí del líder de la lliga i fer créixer la fama de mata-gegants que s’ha guanyat el conjunt tricolor durant aquesta primera temporada a la segona divisió espanyola. Els de Sarabia han sortit a dominar el joc mitjançant la possessió, podent sortir d’una asfixiant pressió basca que dificultava el desplegament del joc andorrà. Tot i així, Jacobo i Bakis anaven arribant a l’àrea, mitjançant centres de l’extrem espanyol perquè fossin rematats pel turc-alemany. Aixì també, Jacobo va provocar un ensurt al rival basc en xutar per sorpresa des de molt lluny de la porteria de Zidane, encara que el porter va poder aturar-la. A més, Bakis va provocar també infarts en les dues aficions en rebre un centre en solitari en el punt de penal, però, després d’intentar regatejar al porter i a un defensa del conjunt local, va xutar la pilota contra el travesser. L’Eibar no aconseguia dominar als andorrans, però va tenir alguna ocasió de perill a la primera meitat, com una pilota dividida a l’àrea andorrana que, finalment, va acabar amb falta a favor de l’Andorra. Els tricolors aconseguien arribar al descans amb un 68,9% de possessió, però sense acabar d’obtenir el premi del gol que fes pujar el domini andorrà al marcador.

A la segona meitat, els de Sarabia esperaven seguir amb la bona dinàmica de la primera, però una entrada a destemps de Sergio Molina, que ja estava amenaçat amb targeta groga, va fer canviar el plantejament del partit. Molina era expulsat al minut 60 i els tricolors es quedaven amb un menys a manca de 30 minuts de partit. El domini andorrà vist a la primera meitat es veia quasi impossible de realitzar amb inferioritat numèrica, així que es va optar per defensar el 0-0 i provar si algun contraatac perforava la porteria de Zidane. El conjunt andorrà es va defensar de forma excel·lent dels constants atacs dels armaginak, que no aconseguien fer xuts a porta de forma freqüent i amb excessiva perillositat per a Ratti. Així i tot, els tricolors van sentir-se alleugerats en veure que dos xuts perillosos de Stoichokv i Vadillo no pujaven al marcador. Després d’un titànic esforç, els tricolors respiraven alleujats en sentir el xiulet final del col·legiat Arcediano Monescillo, ja que amb aquest meritori punt al camp del líder, permet al conjunt del país posar-se a 7 punts de la zona de descens de segona divisió.