Vilana guanya galons a Claut

• L'andorrà és el millor de la FAM a la Vertical dels Mundials amb la 22a plaça i la previsió és que sigui a totes les curses
CLAUT-PORDENONE

Un moment d'una cursa dels Campionats del Món que acull aquests dies Claut i que demà tindrà com a protagonista la cursa esprint, amb les classificatòries al matí i les finals a la tarda. Foto: EL PERIÒDIC

El bon estat de forma de Joan Vilana va tenir ahir un clar exemple a la Vertical Race dels Campionats del Món d'esquí de muntanya que es disputen a Clau (Itàlia). L'andorrà suma galons en aconseguir la 22a posició, superant corredors que habitualment són al davant d'ell, com l'espanyol Marc Solà i molt prop d'altres com Agustí Roc (37s) i Miguel Caballero (43s). Segons van assegurar ahir fonts de la FAM, la intenció és que Vilana aprofiti aquests Mundials per competir a totes les curses.

No és el cas de Joan Albós, el número u de la FAM, que té en ment la prova individual de demà i per això ahir no va competir i tampoc no ho farà avui a l'esprint. Per contra, els seus germans Ludovic i David van ser ahir a la sortida de la Vertical per ser 24è i 32è, respectivament, mentre que Ferran Vila va acabar la cursa 36è. Segons Marco Ferrari, director esportiu de la FAM, els resultats són «positius» perquè «estem entre l'11% al 18%».

La Vertical d'ahir va ser escurçada finalment pels organitzadors en categoria sènior, i així és van haver de superar només 540 metres de desnivell en un recorregut que va alternar fortes pujades amb algunes zones planes i parts tècniques on els corredors havien d'anar a peu, el que és poc habitual a una Vertical, tot i que segons Ferrari «no va influenciar en el resultat final». Això sí, l'altra gran dificultat del dia va ser la boira que va impedir la visibilitat i va dificultar la presa de referències dels esquiadors respecte als seus rivals.

Pel que fa a la categoria júnior, en homes Marc Riera, tot i demostrar un bon estat de forma el dia anterior abans que abandonés per trencar un esquí, ahir no va tenir el dia i va ser 21è a 7min 40s del guanyador, el suís Alan Tissières. Segons Ferrari, «sembla que Riera ha estat descentrat». En categoria femenina, Inka Bellés va acabar 11a a 7min 09s de la francesa guanyadora, Axelle Mollaret, mentre que Laia Coma va ser 15a a 9min 40s. L'altre representant andorrà ahir a la Vertical va ser Jaume Planella, que en categoria cadet va ser 11è a 4min 28s de l'italià Federico Nicolini.

La cita d'avui és amb l'esprint. En cadets i júniors competiran els quatre andorrans, mentre que en sèniors la FAM va informar ahir que, excepte per canvi d'última hora, els corredors a la sortida seran Joan Vilana, Ludovic Albós, David Albós i Armand Jesús. Al matí seran les classificatòries per a les rondes finals.