PUBLICITAT

La Massana

El PS està en desacord de que l’heliport es faci a la Massana

Ahir per la tarda Moliné va afirmar que no és rentable per la Massana ni pel país

Per El Periòdic

Moliné ahir al bosc de la Caubella.
Moliné ahir al bosc de la Caubella. | PS

Ahir per la tarda la candidatura PS SDP+ per La Massana va triar el bosc de la Caubella, a Pal, per denunciar les irregularitats i disfuncions que provoca el projecte de l’heliport nacional que el Govern vol construir a la zona. En paraules del cap de llista de la candidatura socialdemòcrata i progressista, Michel Moliné “aquest no és un bon projecte per a la Massana ni pel país en general. D’entrada el projecte proposat pel la dupla Govern d’Andorra - Comú de la Massana per realitzar l’heliport no ha estat sotmès a referèndum. En volien fer un de referèndum pel telefèric del Carroi i, en canvi, no s’ha fet ni sembla que es vulgui fer per l’heliport”. 

Moliné va destacar altres aspectes com el financer, el de seguretat, el de l’emplaçament i el mediambiental com a elements a revisar. “D’una banda, pensem que no és el lloc adient, especialment pel que representa en destrucció de zona boscosa i danys mediambientals. El cost és el triple del projectat pel Govern i en termes de seguretat les pistes d’aterratge que es farien aquí són pistes més petits del que seria necessari pel tipus d’helicòpter que es vol utilitzar”. 

El candidat de PS SDP+ ha deixat clar la seva aposta per al projecte “volem revisar tota l’adjudicació del projecte. La nostra proposta és realitzar l’heliport nacional a la Borda Vidal, que està molt més a port de la frontera i allunyat de nuclis urbans”.

“Aquest és un projecte coix des d’un punt de vista de respecte de l’entorn atès que manca l’informe d’impacte ambiental. Aquest fet fa que sigui una iniciativa que no creiem que, legalment, es pugui tirar endavant. La seva declaració d’interès nacional no té sentit, ni validesa, sense aquest informe d’impacte, que sembla estar bloquejat al ministeri de medi ambient i no sabem ben bé perquè”., va afirmar Moliné.

Un dels motius que podrien explicar aquest bloqueig és el número d’arbres que caldria talar per a construir les instal·lacions. Una extensió de bosc d’entre quatre i sis hectàrees, és a dir l’extensió de quatre a sis camps de futbol. Moliné ha recordat que “els arbres són elements que absorbeixen el CO2 i en temps de problemes climàtics no creiem que sigui adequat talar arbres. Potser que aquest sigui un dels motius que està provocant una certa resistència de la titular del ministeri, Silvia Calvó, a signar i validar l’informe d’impacte ambiental i que aquest fet estigui aturant l’evolució del projecte”. Val a dir que sense el corresponent projecte d’impacte no es podria edificar, ni tan sols essent d’interès nacional. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT