PUBLICITAT

Escaldes Engordany

El govern vol incloure la psicologia a la cartera dels serveis de la CASS

L’acord inclou els criteris d’accés als actes de psicologia

Per El Periòdic

Foto arxiu de la CASS.
Foto arxiu de la CASS. | El Periòdic

El Govern va informar ahir que l’Executiu en funcions i el Col·legi de Psicòlegs (COPSIA) van arribar a un acord per incloure els actes psicològics dins de la cartera de serveis de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).


El Govern va aprovar el passat mes de febrer del 2022 el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (PISMA), que vol aplicar un model d’atenció integral i centrada en la persona de tots els nivells assistencial, sent així prioritària l’atenció de salut mental en tots els àmbits, establia la necessitat de definir el rol de psicòlegs privats en el sistema de salut mental.


Així doncs, aquest acord recull els criteris d’accés als actes de psicologia en la cartera de serveis. Per accedir-hi caldrà una preinscripció efectuada pel metge o pediatre, un psiquiatre o un metge especialista. Cal destacar que s’inclou en un annex la relació de patologies que donaran dret a rebre aquesta prestació, aquelles en què l’estat del pacient permeti una intervenció psicològica.
L’acord recull a més, recull el nombre de sessions màximes finançades per la CASS anualment, i el copagament entre la CASS i el pacient segons la Llei de Seguretat Social. Cal destacar que les sessions es podran fer presencialment o en línia, sempre que les virtuals no superin un màxim de sessions en concret, i es facin mitjançant la plataforma de videotransmissió habilitada per garantir la intimitat del pacient i la confidencialitat de la informació.


Per últim, cal destacar la proposta d’avaluació dels resultats de la incorporació a la cartera dels serveis quan s’hagi transcorregut el primer any de funcionament amb l’objectiu d’ajustar el funcionament del servei.

PUBLICITAT
PUBLICITAT