PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Ordino engega una revisió del pla d’urbanisme

L’objectiu és vetllar pel desenvolupament sostenible a la parròquia

Per El Periòdic

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, durant la compareixença.
El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, durant la compareixença. | M.R

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va anunciar ahir divendres que la corporació iniciarà una revisió del POUP amb l’objectiu de definir un model de parròquia més sostenible. Tal com va detallar el cònsol , aquesta acció dona compliment amb escreix Llei 32/2022 del 14 de setembre. Un text que es va elaborar davant la preocupació del Govern amb relació al creixement urbanístic dels darrers anys i on l’executiu fixava l’obligatorietat d’elaborar estudis de càrrega màxima de cada parròquia i d’adaptar els plan d’ordenació i urbanisme parroquial en funció d’aquests estudis. 


Per fer-ho efectiu, Mortés va comunicar que el comú va fer afectiva la contractació d’un equip d’arquitectura, per 95.000 euros, que realitzarà l’acció de revisió. «Des del comú estem convençuts que aquesta nova planificació urbanística contribuirà a conservar la idiosincràsia de la nostra parròquia», apuntava el cònsol major tot assegurant que cal assolir el més ràpid possible els objectius marcats per a continuar gaudint de la qualitat de vida que es vol per preservar el patrimoni natural i el de les generacions futures.
Amb relació a aquest tema, Mortés va destacar que la corporació es troba treballant en diversos estudis que marca el Govern seguint els criteris de sostenibilitat. Dos referents als recursos hídrics (ja fets) i un al creixement urbanístic de la parròquia, i s’hauran de modificar aspectes del POUP amb relació a les conclusions d’aquest estudi.


El cònsol va recordar que les conclusions demostren que la parròquia gaudeix d’aigua suficient, però que, per a poder créixer s’haurien de fer inversions en infraestructures per tal de poder fer arribar aquesta aigua als llocs pertinents. «Es tracta de fer inversions d’una forma planificada amb diferents anys» va explicar Mortés. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT